c

Skanska kehittää työturvallisuustyötään turvallisuusriihimallin avulla

Lehdistötiedotteet 18.10.2013 11.20 CET

Eurooppalaista työsuojeluviikkoa vietetään 21.–27.10. Skanska osallistuu viikkoon järjestämällä maanantaina 21.10. kaikilla työmaillaan Nolla tapaturmaa -turvallisuusriihen. Riihien tavoitteena on ylläpitää ja parantaa työturvallisuustietoisuutta.

Turvallisuusriihessä työntekijät, työnjohtajat sekä aliurakoitsijat pohtivat ja keskustelevat yhdessä, miten käsiteltävä aihe liittyy työmaan toimintaan ja miten kukin voi omalta osaltaan kehittää työmaan tilannetta.

”Olemme etenemässä työturvallisuuden teknisistä asioista asenneilmaston muokkaukseen ja kulttuurimuutokseen. Kyse on ennemminkin oikean toimintakulttuurin levittämisestä ja ihmisten henkilökohtaisen oppimisen kannustamisesta kuin teknisten turvallisuusohjeiden antamisesta”, Skanska Oy:n varatoimitusjohtaja Tuomas Särkilahti sanoo.

”On tärkeää, että kuka tahansa – niin työntekijä kuin johtajakin – kokee velvollisuudekseen puuttua asiaan, jos hän näkee esimerkiksi turvallisuuspuutteen tai vaaratilanteen”, Särkilahti jatkaa.

”Turvallisuusriihiä järjestettiin työmaillamme viime keväänä Skanskan  työturvallisuusviikolla, ja ne koettiin onnistuneiksi tilaisuuksiksi. Positiivisesta palautteesta rohkaistuneina päätimme ottaa riihet osaksi työturvallisuustyötämme myös nyt syksyllä”, Skanskan turvallisuuspäällikkö Antti Leino kertoo.

Skanskan maailmanlaajuinen työturvallisuusviikko järjestetään toukokuussa 2014 jo kymmenettä kertaa. ”Tällä kertaa olemme kutsuneet muut suuret rakennusalan yritykset osallistumaan työturvallisuusviikkoon. Toivomme, että mahdollisimman monet yritykset vastaavat kutsuun myöntävästi”, Särkilahti kertoo.

 

Lisätietoja:

Skanska Oy, varatoimitusjohtaja Tuomas Särkilahti, puh. 040 560 2103, Contact

Skanska Oy, turvallisuuspäällikkö Antti Leino, puh. 040 866 8551, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, Contact

 

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland