c

Skanska ja Lemminkäinen aloittavat S-ryhmän uuden päivittäistavaroiden logistiikkakeskuksen rakennustyöt Sipoossa

Lehdistötiedotteet 10.6.2013 8.00 CET

Skanskan ja Lemminkäisen muodostama työyhteenliittymä Freeway käynnistää S-ryhmän uuden päivittäistavaroiden logistiikkakeskuksen rakennustyöt Sipoon Bastukärrissä. Rakennushankkeen hankintaprosessia on viety eteenpäin kevään aikana ja ensimmäiset rakennustyöt käynnistyvät kesän aikana.

Osapuolet ovat sopineet ensimmäisten hankintojen ja rakentamisen käynnistämisestä. Varsinaiset urakkasopimukset tehdään vaiheittain hankkeen edetessä. Hanke toteutetaan viidessä toisiinsa limittyvässä vaiheessa. Skanska ja Lemminkäinen osallistuvat työyhteenliittymään tasaosuuksilla.

S-ryhmän logistiikkakeskuksen pinta-alaksi tulee noin 189 000 bruttoneliömetriä ja tilavuudeksi noin 3 400 000 kuutiometriä. Logistiikkakeskus on suunniteltu energiatehokkaaksi ja sille haetaan BREEAM-ympäristöluokitusta. Uusi logistiikkakeskus on käytössä kokonaisuudessaan vuonna 2018.

Lemminkäisen ja Skanskan muodostama työyhteenliittymä Freeway ja S-ryhmän Logistiikkakeskukset Oy allekirjoittivat marraskuussa 2012 esisopimuksen logistiikkakeskuksen rakentamisesta projektinjohtourakkana.

 

Lisätietoja:

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen, puh. 010 768 2142, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Vesa Tähti, puh. 040 501 6246, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Lemminkäinen Oyj, johtaja Pauli Mäkelä, Talonrakentaminen-toimiala, pääkaupunkiseutu, puh. 0207 153 426, Contact

 

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Lemminkäinen-konserni toimii rakentamisen kaikilla osa-alueilla. Konsernin toimialat ovat talonrakentaminen, infrarakentaminen, talotekniikka ja kansainväliset toiminnot. Liikevaihto vuonna 2012 oli noin 2,3 miljardia euroa, josta kansainvälisen liiketoiminnan osuus oli noin 40 prosenttia. Konsernin palveluksessa työskentelee keskimäärin 8 200 henkilöä. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.