c

Skanska rakentaa Jyväskylään Huhtakeskuksen senioritalon

Lehdistötiedotteet 28.10.2013 9.50 CET

Skanska Talonrakennus Oy ja Varttuneiden Asumisoikeusyhdistys Jaso ry ovat 28.10.2013 allekirjoittaneet sopimuksen Huhtakeskuksen senioritalon rakentamisesta Jyväskylän Huhtasuon alueelle.

 Huhtakeskuksen senioritalo pihan puolelta

Viisikerroksisen senioritalon rakentaminen käynnistyy heti, ja hanke valmistuu syksyllä 2014. Kyseessä on Jason ensimmäinen senioritalohanke. Taloon tulee 42 asumisoikeusasuntoa, ja rakennuksen kokonaisala on noin 3 100 bruttoneliömetriä ja tilavuus noin 9 600 kuutiometriä.

”Talo tulee sijaitsemaan mainiolla paikalla: kävelyetäisyyden päästä löytyvät esimerkiksi päivittäistavarakauppa, terveysasema, kirjasto sekä kirkko”, sanoo projektipäällikkö Sinikka Tyynelä Jasosta.

Jason asumisoikeustalossa asukkaat asuvat turvallisesti omissa kodeissaan, jonka lisäksi esteetöntä yhteistä toimintatilaa on sekä sisällä että ulkona. Talossa työskentelee toiminnanohjaaja, joka auttaa asukkaita hankkimaan heidän omia tarpeitaan vastaavia palveluja sekä tukitoimia. Asukkaita tuetaan niin, että heillä olisi mahdollisuus asua omassa kodissaan elämänsä loppuun asti.

Varttuneiden asumisoikeustaloissa asuminen on yhteisöllistä. Tilat mahdollistavat aktiivisen ja monipuolisen yhdessäolon ja harrastetoiminnan lähes saman ikäisten asukkaiden kesken. Asukkaiden suunnitteleman toiminnan organisoinnin ja toteutuksen tukena on toiminnanohjaaja. ”Kukin asukas osallistuu toimintoihin omien halujensa ja kykyjensä mukaan. Tavoitteena on, että talossa on asukkaiden toimintakykyä tukevat sosiaaliset suhteet ja lämmin, keskinäisen avun ilmapiiri”, kertoo Tyynelä.

Jason ensimmäisen senioritalon toteutukseen saadaan tukea sekä Raha-automaattiyhdistykseltä että ARA:lta.

Jaso suunnittelee toteuttavansa myöhemmin myös toisen senioritalon ensimmäisen naapuriin. Jyväskylän kaupunki on varannut Huhtakeskuksesta toisen samanlaisen tontin senioreiden käyttöön. Toisen vaiheen suunnittelu on jo aloitettu. Talot on tarkoitus yhdistää yhteisiä tiloja sisältävällä yhdysosalla toisiinsa. Jyväskylän kaupungin kanssa käydään parhaillaan myös neuvotteluja sopivien tonttien löytymisestä senioritaloille muihin kaupunginosiin. Yhteisöllisen senioritalon malli on herättänyt paljon kiinnostusta seniori-ikäisissä.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Raimo Jääskeläinen, puh. 040 752 6575, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Varttuneiden Asumisoikeusyhdistys Jaso, projektipäällikkö Sinikka Tyynelä, puh. 050 439 5122, Contact

Varttuneiden Asumisoikeusyhdistys Jaso, hallituksen puheenjohtaja Olavi Niemi, puh. 0500 546 212, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.  

 

Jaso on aktiivisten eläkeläisten alkuvuodesta 2012 käynnistämä asumisoikeusyhdistys, jonka tarkoituksena on auttaa 60 vuotta täyttäneiden Jyväskylän seudun asukkaiden asumisratkaisuissa. Yhdistys on voittoa tavoittelematon ja se on hakeutunut yleishyödylliseksi yhteisöksi. Jaso toteuttaa asuntoja hyvien, monipuolisten palvelujen lähellä. Yhdistys tekee yhteistyötä Jyväskylän seudulla toimivien eläkeläisten yhteisöjen sekä vanhusjärjestöjen kanssa.