c

Tampereen Härmälänrannan Venetsialaiset avaa ovet vanhaan lentokonetehtaaseen

Lehdistötiedotteet 22.8.2014 7.00 CET

Tampereen Venetsialaiset juhlistaa kesän päättymistä näyttävästi elokuun viimeisenä viikonloppuna 2014. Yhtenä tapahtumapaikkana on Härmälänranta.

”Venetsialaisissa vanha lentokonetehdas avautuu yleisölle. Olemme alusta lähtien ideoineet Härmälänrannasta elävää ja moneen muuntuvaa kaupunkiympäristöä, jossa ihmisiä yhteen kokoavilla tapahtumilla on tärkeä rooli. Härmälänranta sopii hyvin tällaiseen pop-up tyyppisen toimintaan, joka on suosittua Helsingissä ja maailman metropoleissa”, sanoo Skanska Kotien yksikön johtaja Toni Tuomola.

Härmälänrannassa alueen rakennetta on alusta lähtien mietitty siten, että se tarjoaa toimivat puitteet ihmisten kohtaamisille ja yhteisöllisyyden synnylle. ”Rakennusten ja alueen infrastruktuurin suunnittelun rinnalla mietimme huolellisesti alueen tunnelmaa ja identiteettiä – tärkeintä eivät ole talot, vaan elämä niissä ja niiden välissä”, kiteyttää Tuomola.

Kolmatta kertaa järjestettävän Venetsialaiset-tapahtuman taustalla on tamperelainen Koskiravintolat Oy yhteistyökumppaneineen. ”Perinteisesti Venetsialaisia on vietetty Länsi-Suomessa ja Pohjanmaalla veneily- ja mökkikauden päätösjuhlana. Tampereellakin Venetsialaiset järjestetään veden äärellä Härmälänrannassa sekä Laukontorin ja Ratinan stadionin väliin rajoittuvalla alueella”, sanoo Koskiravintolat Oy:n toimitusjohtaja Teemu Aaltonen

Venetsialaisissa Härmälänrannan vanhan lentokonetehtaan lavalle nousee perjantaina 29.8.2014 kaikkien suomalaisten tuntema Pepe Willberg. Kattavasta musiikkitarjonnasta vastaavat lisäksi Jukka Poika, Sami Saari & Sonics sekä Jussi Rainio ja Ressu Redford. Lippuja maksulliseen tapahtumaan voi ostaa Tiketistä ja Hullusta Porosta. Lentokonetehtaan täysin katetuissa tiloissa on saatavissa myös ruokaherkkuja.

Tampereen Venetsialaisten järjestäjät haluavat luoda tapahtumasta koko kaupungin yhteisen ylpeydenaiheen. Järjestäjät haastavatkin kaikki kaupunkilaiset ja yritykset mukaan tekemään tapahtumaa.

Lisätietoja

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Teemu Aaltonen, toimitusjohtaja, Koskiravintolat Oy, 040 848 2015, teemu[at]miami.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.