c

Skanska muuntaa arvokiinteistön toimistoista asunnoiksi Turun keskustassa

Lehdistötiedotteet 2.9.2014 8.10 CET

Skanska toteuttaa Turun keskustassa sijaitsevaan arvokiinteistöön projektinjohtourakkana muutoksen, jonka myötä toimistoista tulee vuokra-asuntoja. Kyseessä on osoitteessa Yliopistonkatu 12 a oleva rakennus, joka sijaitsee yhden Turun vilkkaimpiin kuuluvan kadun varrella.

Urakan tilaaja on KOy Yliopistonkatu 12 a ja rakennuttajana toimii Rakennuspalvelu J. Martti & Co Oy. Työt kohteessa ovat käynnistyneet, ja ne valmistuvat heinäkuussa 2015.

Rakennus on kaksiportainen, 7-kerroksinen kerrostalo, jonka koko on noin 3 800 bruttoneliömetriä. Taloon tulee 48 korkeatasoista vuokra-asuntoa sekä autotalli. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuu liiketiloja. Ylin kerros ja vesikatto rakennetaan kokonaan uudestaan ja julkisivut lisäeristetään.

”Rakennuksen julkisivu saa arvonsa mukaisen kasvojenkohotuksen uuden kaksivärisen rappauspinnan ja julkisivuvalaistuksen myötä”, kertoo työpäällikkö Vesa Hintukainen Skanskalta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Olli-Pekka Otava, puh. 0400 844 653, olli-pekka.otava[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Rakennuspalvelu J. Martti & Co Oy, toimitusjohtaja Janne Martti, puh. 0400 538 901, janne.martti[at]jmartti.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.