c

Turun Telakkarannan rakentaminen etenee – uusia koteja Telakanporttiin

Lehdistötiedotteet 19.8.2014 12.30 CET

Turun Telakkarannan alueen asuntorakentaminen etenee, kun Skanska käynnistää As. Oy Turun Telakanportin rakentamisen. Talon 31 asuntoa sijaitsevat aivan Aurajoen äärellä.

As. Oy Turun Telakanportti sijaitsee aivan Aurajoen äärellä.

Seitsenkerroksisen punatiilisen Telakanportin rakentaminen käynnistyy elokuussa 2014, ja talo valmistuu lokakuussa 2015.

”Teollisuushistoriallisesti merkittävästä Telakkarannasta on jalostumassa yksi Turun vetovoimaisimmista asuinpaikoista. Uuden asuinalueen suunnittelussa on erityisesti haluttu vaalia paikan alkuperäistä tunnelmaa, ja tämä on otettu huomioon myös talojen arkkitehtuurissa”, kertoo hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki Skanskalta.

Telakanportista löytyy kotivaihtoehtoja 34,5 neliön kaksioista 6 huoneen ja 160 neliön terassihuoneistoon. Telakanportin kotien valoisuuden takaavat lähes lattiarajaan ulottuvat isot ikkunat. Jokaiseen kotiin kuuluu lasitettu parveke tai terassi, josta avautuu näkymä Aurajoelle. Asumisen mukavuutta lisää talon alla sijaitseva autohalli.

Turun Telakkaranta on kaavoitettu vuonna 2005 pidetyn arkkitehtuurikilpailun voittajan ehdotuksen pohjalta. Skanska on tähän mennessä rakentanut alueelle kaksi muuta kerrostaloa, As. Oy Turun Paraatirannan ja Androksenrannan. Telakkarannan asuntoalueella on asuinrakennusoikeutta kaikkiaan 46 000 kerrosneliömetriä. Alueen valmistuttua siellä tulee olemaan noin 600 uudisasuntoa ja noin 1 200 asukasta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki, puh. 040 590 0774, jari.martinmaki[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.