c

Pohjois-Suomen Turvapuisto vietti virallisia avajaisia

Lehdistötiedotteet 3.10.2014 13.30 CET

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori avasi virallisesti 2.10.2014 Oulun Takalaanilassa Pohjois-Suomen Turvapuiston. Turvapuisto avasi ovensa huhtikuussa, ja siellä on ehtinyt vierailla jo yli kaksituhatta kävijää.

 

Pohjois-Suomen Turvapuistossa opitaan oikeassa työympäristössä konkreettisia toimintatapoja ja tervettä asennoitumista työturvallisuuteen.

Puisto on valmistunut laajan yhteistyön tuloksena. Turvapuisto on suunnattu useiden eri alojen työntekijöille, niin opiskelijoille kuin jo työelämässä oleville. Tarkoituksena on vähentää loukkaantumisia ja säästää ihmishenkiä. Puiston toimintaan osallistuvat yritykset ovat ottaneet tosissaan vastaan haasteen tapaturmattomista työpaikoista.

Pohjois-Suomen Turvapuisto rakentamassa on yli 70 yritystä ja yhteisöä, joukossa myös Skanska. Puiston palvelut on tarkoitettu perustajien lisäksi kaikille, joita työturvallisuuden parantaminen kiinnostaa.

Skanska Talonrakennus Oy:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Sakari Jämsä on tyytyväinen uuteen puistoon: ”Olemme hyvin tyytyväisiä, että saamme Pohjois-Suomeen yhteisen, laadukkaan ja monipuolisen koulutusympäristön.”

Turvapuiston esikuvana toimii Rudus Oy:n Espooseen vuonna 2009 perustama Euroopan ensimmäinen rakennusalan työturvallisuuden koulutusrata, Rudus Turvapuisto. Espoon ja Oulun turvapuistot toimivat läheisessä yhteistyössä.  Oulussa mukana rakennusteollisuuden lisäksi ovat myös muu teollisuus ja palvelualat.

Pohjois-Suomen Turvapuistossa on työturvallisuuden koulutusrata. Turvapuiston koulutusradan yli 20:llä rastikokonaisuudella on konkreettisia lavastettuja esimerkkejä hyvistä työskentelytavoista sekä todellisista vahinkotapahtumista. Koulutussisältöjä on rakentamisesta teollisuuteen. Aiheet perustuvat jäsenyritysten ja yhteisöjen tuottamiin sisältöihin.

Lisätietoja:

Pohjois-Suomen Turvapuiston, sen perustajayritysten ja työturvallisuuden esittelyä löytyy puiston verkkosivuilta: http://www.pohjois-suomenturvapuisto.fi/

Pohjois-Suomen Turvapuisto, projektipäällikkö Olli Airaksinen, puh. 044 2660055, olli.airaksinen[at]rakennusteollisuus.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Sakari Jämsä, puh. 040 835 1330, sakari.jamsa[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.