c

Skanska rakentaa Tampereen Härmälänrantaan OP-Vuokratuotolle 72 asuntoa

Lehdistötiedotteet 4.11.2014 9.30 CET

Skanska ja OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahasto ovat sopineet 72 asunnon rakentamisesta Tampereen Härmälänrantaan. Asuntojen rakentaminen on käynnistynyt, ja hanke valmistuu marraskuun lopussa 2015.

As. Oy Härmälänrannan Tuuli

As. Oy Tampereen Härmälänrannan Tuuli -niminen yhtiö tulee Valmetinkadun itäpuolelle Koelaitoksen naapuriin. Yhtiöön tulee asuntojen lisäksi myös yksi liiketila. Yhteensä rakennuksen koko on noin 4 700 kerrosneliömetriä. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmen huoneen perheasuntoihin, ja niiden keskipinta-ala on noin 49 neliömetriä.

Uusi yhtiö sijaitsee korttelissa, joka yhdistää jatkumoksi Härmälänrannan rantakorttelin ja jo miltei valmiin eteläisen korttelin.

”OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahasto tarjoaa mahdollisuuden vaivattomaan asuntosijoittamiseen asiakkailleen. Toisaalta haluamme myös tarjota vuokralaisillemme korkeatasoisia ja laadukkaita asuntoja. As. Oy Tampereen Härmälänrannan Tuuli istuukin erikoissijoitusrahaston strategiaamme erinomaisesti”, sanoo salkunhoitaja Antero Tenhunen Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:stä, joka toimii rahaston neuvonantajana.

Parhaillaan Härmälänrannassa on rakenteilla myös As. Oy Lentolaituri, joka valmistuu keväällä 2015.

Härmälänranta sijaitsee Pyhäjärven etelärannalla noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alueen suunnittelu alkoi vuonna 2006, ja tähän mennessä on valmistunut jo noin 500 uutta kotia. Härmälänranta elää asukkaidensa myötä ja kehittyy vähitellen kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille. Alueen valmistuttua siellä on noin 4 500 asukasta. 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jyrki Lautarinne, puh. 040 505 1348, jyrki.lautarinne[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, salkunhoitaja Antero Tenhunen, puh. 0500 848 486, antero.tenhunen[at]pohjola.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

OP-Vuokratuotto on erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa pääasiassa asuntoihin, toimitiloihin ja asuntojen rakentamiseen Suomessa. Rahasto on tuottorahasto, joka jakaa vuosittain realisoituneesta tuloksestaan vähintään 75 % osuudenomistajille. Rahasto-osuuksia voi merkitä neljä kertaa vuodessa. Minimimerkintä on 30 000 euroa. Rahaston sijoitustoiminnasta vastaa Pohjola Kiinteistösijoitus Oy.