c

Skanska toteuttaa IsoKristiinan kauppakeskuksen uudistuksen ja laajennuksen Lappeenrantaan

Lehdistötiedotteet 22.3.2013 13.05 CET

Skanska on solminut urakkasopimuksen Lappeenrannan keskustassa sijaitsevan IsoKristiinan kauppakeskuksen uudistamisesta ja laajennuksesta. Kokonaisinvestoinnin arvo on noin 100 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakan arvo on noin 88 miljoonaa euroa. Hankkeen sijoittajina toimivat Citycon ja Ilmarinen 50 prosentin osuuksin.

Sopimuksen allekirjoittajina ovat Skanska ja kiinteistöyhtiö Lappeenrannan Villimiehen Vitonen Oy, jonka omistajina ovat Citycon ja Ilmarinen tasaosuuksin.

Hotelli Lappeen ja kaupungintalon vieressä, Lappeenkadun ja Villimiehenkadun välissä sijaitsevan IsoKristiinan kauppakeskuksen kolme olemassa olevaa rakennusta uudistetaan, ja näiden lisäksi rakennetaan uudisosa, johon tulevat muun muassa Lappeenrannan kaupunginteatterin uudet tilat.

Uudisosaan tulee vuokrattavaa pinta-alaa noin 14 000 kerrosneliömetriä. Kaiken kaikkiaan kauppakeskuskompleksissa tulee olemaan vuokrattavaa tilaa noin 34 000 neliömetriä. Myös kauppakeskuksen pysäköintitiloja laajennetaan siten, että siellä tulee olemaan yhteensä 580 autopaikkaa. 

”Kauppakeskukseen tulevat muun muassa sekä S-ryhmän että Keskon päivittäistavarakaupat sekä Sokos- ja Anttila-tavaratalot. Lappeenrannan kaupunki toteuttaa omana investointinaan kauppakeskuksen keskeiselle paikalle uuden kaupunginteatterin, ja tätä vapaa-ajan tarjontaa täydennämme Finnkinon neljän salin elokuvakeskuksella ja monipuolisella ravintolamaailmalla”, Cityconin kehitys- ja vastuullisuusjohtaja Marko Juhokas kertoo.

”Citycon valitsi vuonna 2011 kilpailun kautta Skanskan mukaan kehittämään tätä rakennetulla keskusta-alueella sijaitsevaa monimuotoista kauppakeskushanketta. Hankekehityksessä olemme yhteistyössä onnistuneesti saavuttaneet investointiedellytykset, ja nyt yhteistyö siirtyy hyvin valmisteltuun toteutusvaiheeseen”, Juhokas jatkaa.

”IsoKristiinan kehittyvä kauppakeskus täyttää sijoituskriteerimme niin teknisestä, taloudellisesta kuin ympäristön näkökulmasta. Lisäksi hyvät kokemuksemme Skanskan osaamisesta luovat korkeat odotukset haastavan rakennushankkeen onnistuneelle toteutukselle,” toteaa kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen Ilmariselta.

”Kauppakeskushanke käynnistyy uudisosan maanrakennustöillä maaliskuussa. Kauppakeskuksen tilat valmistuvat vuonna 2015. Rakentaminen toteutetaan vaiheittain siten, että osa kauppakeskuksesta on samanaikaisesti auki ja toimii normaalisti. Kaupunginteatterin sisärakennusurakan kaupunki kilpailuttaa myöhemmin erikseen, ja nämä työt toteutetaan rinnan kauppakeskuksen rakennustöiden kanssa”, sanoo Skanska Talonrakennuksen yksikönjohtaja Kari Hovi.

”Olemme Skanskassa iloisia siitä, että hanke lähtee nyt liikkeelle, sillä olemme työskennelleet sen parissa tiiviissä yhteistyössä Cityconin kanssa jo pitkään”, jatkaa Hovi.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pitää IsoKristiinan kunnostus- ja laajennushanketta merkittävänä edistysaskeleena Lappeenrannan ydinkeskustan kehittämisessä. Palvelujen kysyntää lisää erityisesti venäläisten ostosmatkailun lisääntyminen.

”Lappeenrannan ydinkeskustaan on rakentumassa vetovoimainen erikoiskaupan ja palvelujen keskittymä. Lisäksi teatterin sijoittuminen muiden palvelujen keskelle vahvistaa keskusta-alueen palvelukokonaisuutta. Kasvavasta tarjonnasta hyötyvät laajalti kaikki Kaakkois-Suomen asukkaat sekä myös matkailijat. Hyvän sijainnin ja laadukkaiden palvelujen ansiosta Lappeenranta on toistuvasti Suomen kaupunkien kärkisijoilla tax free -ostosten määrässä, ja venäläismatkailijoiden määrän arvioidaan lisääntyvän voimakkaasti lähivuosina”, Jarva toteaa.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Hovi, puh. 0400 651 481, Contact

Citycon Oyj, kehitys- ja vastuullisuusjohtaja Marko Juhokas, puh. 040 735 4997, Contact

Citycon Oyj, hankekehityspäällikkö Heikki Alén, puh. 040 567 6619, Contact

Ilmarinen, kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen, puh. 050 366 7501, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys.

Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.

 

Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Yhtiö luo puitteet menestyvälle kaupankäynnille. Cityconin kauppapaikat palvelevat sekä kuluttajia että vähittäiskauppaa.

Citycon on yksi kauppakeskusliiketoiminnan markkinajohtajista Suomessa, sillä on vakaa jalansija Ruotsissa sekä Baltiassa ja kiinteistöjä myös Tanskassa. Citycon johtaa itse kauppakeskuksiaan ja hoitaa myös niiden vuokrausta sekä markkinointia. Tämä monipuoliseen vähittäiskaupan osaamiseen ja markkinatuntemukseen perustuva toimintatapa erottaa Cityconin useimmista muista kauppakeskuksia omistavista yhtiöistä.

Yhtiön tavoitteena on olla toiminta-alueensa paras ja vastuullisin kauppakeskustoimija sekä haluttu vähittäiskaupan kumppani.

Citycon omistaa lähes 40 kauppakeskusta ja noin 40 muuta liikekiinteistöä. Lisäksi yhtiö johtaa ja kehittää kahta kauppakeskusta Suomessa omistamatta niitä itse.

Citycon Oyj:n osake on noteerattu Helsingin pörssissä Cityconin perustamisvuodesta 1988 saakka. Yhtiön kaupankäyntitunnus on CTY1S, toimiala Financials ja alatoimiala Real Estate.

 

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että noin 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 580 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuiden katteena meillä on noin 30 miljardin euron sijoitusomaisuus.