c

Peruskivi muurattiin Kauppakeskus Puuvillassa Porissa

Lehdistötiedotteet 23.5.2013 13.00 CET

Kauppakeskus Puuvillan peruskivi muurattiin tänään Porissa. Vuoden 2014 joulumyyntiin avautuva Kauppakeskus Puuvilla tavoittelee Satakunnan ykköskauppapaikan asemaa.

Kauppakeskus Puuvilla

Skanska Talorakennuksen urakoima Puuvilla on tällä hetkellä Suomen suurin käynnissä oleva talonrakennusurakka. Alueella työskentelee päivittäin yli 120 rakennusalan ammattilaista, ja loppuvuoden aikana määrä yli tuplaantuu. Hankkeen omistajina ja sijoittajina toimivat Renor Oy ja Ilmarinen, jotka omistavat Porin Puuvilla Oy:n tasaosuuksin.

”Olemme Skanskassa ylpeitä siitä, että saamme olla rakentamassa näin hienoa kauppakeskusta. Meillä on Suomessa laaja kokemus vastaavanlaisten suurten projektien toteuttamisesta sekä hyvin vahva ja sitoutunut paikallinen projektiorganisaatio Porissa. Suuri osa tästä joukosta on ollut mukana hankkeen valmistelussa alusta alkaen. Näin pääsemme antamaan todellista lisäarvoa projektille, jotta lopputuloksesta tulee asiakkaillemme paras mahdollinen”, toteaa Skanska Oy:n toimitusjohtaja Kenneth Nilsson

Kauppakeskuksen vuokraus etenee hyvin. Noin kolmannes kauppakeskuksen liikkeistä tulee olemaan uusia, joita Porin talousalueella ei ole aiemmin ollut. ”Tavoitteena on monipuolistaa tarjontaa ja siten piristää alueen talous- ja elinkeinoelämää. Myös työllistämisvaikutus on merkittävä, sillä uusia työpaikkoja syntyy arviolta noin 800”, Renor Oy:n toimitusjohtaja Timo Valtonen ennakoi Kauppakeskus Puuvillan vaikutuksia.

Puuvillan alueella on jo nyt noin sata aktiivista toimijaa. Alueella asioi, työskentelee ja opiskelee tuhansia ihmisiä päivittäin. ”Puuvillasta rakennetaan markkina-alueensa vahvin toimija, joka yhdistää työpaikat, koulutuksen ja palvelut samaan kokonaisuuteen kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Puuvillalla on keskeinen sijainti, riittävä ostovoima ja hyvät kehitysmahdollisuudet”, Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen tiivistää.

Kauppakeskuksen uudisosan runko nousee harjakorkeuteensa syyskuun loppuun mennessä. Yksi toistaiseksi haasteellisimmista työvaiheista on ollut maalämpökaivojen poraustyö, joka saatiin päätökseen maaliskuussa.

”Tulevan kauppakeskuksen alle on porattu 94 lämpökaivoa. Tavoitteena on, että maalämpö tuottaa noin 80 prosenttia kiinteistön vuotuisesta lämmitys- ja jäähdytysenergiasta. Maalämmön ympäristöhyödyt olivat merkittävällä sijalla energiaratkaisua tehtäessä”, Renor Oy:n hankejohtaja Marko Liimatainen kertoo.

Kohteelle haetaan vähintään kultatason LEED-ympäristösertifikaattia. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus, jossa kultataso on toiseksi korkein. Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kuudella eri kriteerillä: kestävä maankäyttö, tehokas vedenkäyttö, energiankäyttö, materiaalien valinta ja kierrätys, sisäilman olosuhteet ja innovaatiot suunnitteluprosessissa.

Peruskiven muurasivat Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, Porin Puuvilla Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Kolu ja toimitusjohtaja Timo Valtonen, Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen ja lakimies Ari Hakala, Renor Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Rytilahti, Skanska Oy:n toimitusjohtaja Kenneth Nilsson sekä muu juhlaväki.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Lindroos, p. 0400 151 137, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, p. 050 374 3070, Contact

Renor Oy, toimitusjohtaja Timo Valtonen, p. 050 364 8737, Contact             

Ilmarinen, kiinteistösijoitusjohtaja Tomi Aimonen, p. 050 366 7501, Contact

 

Porin Puuvilla Oy on Renor Oy:n ja Ilmarisen tasavertaisin osuuksin omistama kiinteistöyhtiö. Puuvillassa asioi, työskentelee ja opiskelee tuhansia ihmisiä päivittäin. Puuvillasta rakentuu uudenlainen kaupan, julkisten palveluiden, koulutuksen, kulttuurin, hallinnon ja vapaa-ajan keskus, joka palvelee koko Satakuntaa. Syksyllä 2014 valmistuvasta Kauppakeskus Puuvillasta tulee suurin kauppakeskus Satakunnan alueella. Koko Suomen mittakaavassa se sijoittuu kymmenen suurimman joukkoon. Valmistuttuaan kauppakeskuksessa on vuokrattavaa liike- ja toimitilaa noin 43 000 neliömetriä. Kauppakeskus Puuvillan pääsuunnittelija on Arkkitehtikonttori Küttner & Pussinen Oy.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

 

Renor Oy on suomalainen kiinteistökehitys- ja kiinteistösijoitusyhtiö, joka omistaa, kehittää ja vuokraa toimitiloja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Renor omistaa useita suuria, entisiä teollisuuskiinteistöjä, joita se kehittää uuteen käyttöön. Renorin kiinteistöomaisuuden markkina-arvo on noin 154 milj. euroa, vuokrattavaa pinta-alaa on n. 354 000 m2, käyttämätöntä rakennusoikeutta n. 365 000 m2 ja henkilöstöä 36.

 

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että 870 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 580 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuiden katteena meillä on noin 29 miljardin euron sijoitusomaisuus.