c

Skanska ja Pieksämäen kaupunki suunnittelevat Pieksämäelle kauppakeskusta

Lehdistötiedotteet 6.6.2013 14.00 CET

Skanska ja Pieksämäen kaupunki suunnittelevat yhteistyössä kauppakeskusta Pieksämäen keskustaan. Kauppakeskukseen tulee tilaa päivittäistavarakaupalle sekä vaate-, urheilu- ja muille erikoistavaraliikkeille. Lisäksi keskukseen tulee ravintolapalveluita.

Kauppakeskus tulee keskeiselle paikalle aivan kaupungin ydinkeskustaan, rautatieaseman ja pääkadun kupeeseen, jonne on erinomaiset liikenneyhteydet. Keskuksen kooksi tavoitellaan jopa 60 000 kerrosneliömetriä. Pieksämäen kaupunginhallitus käsittelee asiaa koskevaa yhteistyösopimusta kokouksessaan 11.6.2013.

”Pieksämäellä ei nykyään ole riittävästi erikoistavarakauppoja, olemassa oleva tarjonta on varsin hajallaan eivätkä tarjolla olevat tilat täytä vähittäiskaupan nykyisiä vaatimuksia. Tämän vuoksi Pieksämäeltä valuu ostovoimaa lähimpiin suuriin kaupunkeihin kuten Kuopioon ja Jyväskylään. Kuitenkin 100 kilometrin säteellä Pieksämäestä asuu jopa 500 000 ihmistä, joten kysyntää ja mahdollisuuksia on paljon. Tavoitteenamme on synnyttää Pieksämäelle uusi, vetovoimainen kaupan keskus, jonne ihmiset tulevat kauempaakin”, kuvailee kaupunginjohtaja Tapio Turunen.

Kauppakeskuksen yhtenä osana on suojeltu rakennus, ns. Vanhat Veturitallit, jonka kaupunki kunnostaa tulevaa käyttöä varten. ”Veturitalleihin tulee ajanviete- ja ravintolapalveluja. Talleihin on suunniteltu muun muassa yleistä saunaa. Nämä palvelut kytkeytyvät luontevaksi osaksi kauppakeskuskokonaisuutta”, kertoo Turunen.

”Aloitamme nyt kartoituksen kauppakeskuksen tiloista kiinnostuneista vuokralaisista sekä haemme hankkeelle sijoittajaa. Alustava arvio kauppakeskuksen toteutusaikataulusta on sellainen, että rakentamaan päästäisiin vuonna 2015 ja kauppakeskus valmistuisi vuonna 2016”, sanoo Skanskan projektipäällikkö Jouko Ryhtä. Kaupallisena konsulttina hankkeessa toimii Nortecon, joka vastaa myös tilojen markkinoinnista.

 

Lisätietoja:

Skanska Oy, hankekehityspalvelujen johtaja Juha Hetemäki, puh. 040 503 2797, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Jouko Ryhtä,

puh. 040 526 5791, Contact

Pieksämäen kaupunki, kaupunginjohtaja Tapio Turunen,

puh. 044 588 2200, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Oy Nortecon Ab, toimitusjohtaja Tero Lassila, puh. 0400 768 014, Contact

 

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

 

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa. 

 

Nortecon on vuonna 1990 perustettu kotimainen riippumaton kaupallisten kiinteistöjen kehittäjä ja kaupallinen suunnittelija.  Norteconilla on laaja-alainen ja pitkä kokemus erilaisista kiinteistökehityshankkeista ja vähittäiskaupasta. Yhtiö on ollut luomassa Suomen merkittävimpiä kauppakeskuksia ja liikekiinteistöjä.