c

Skanska rakentaa yhteistyöhankkeena tuulivoimalan perustukset Porin Kirrinsantaan Pori Energian kanssa

Lehdistötiedotteet 15.8.2014 7.00 CET

Skanska ja Pori Energia Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen kahden tuulivoimalan perustusten ja muun infrastruktuurin rakentamisesta Porin Mäntyluotoon, Kirrinsantaan.

Rakennustyöt alkavat elokuussa ja valmistuvat joulukuussa 2014. Sopimukseen kuuluu optio mahdollisesta jatkourakasta.

Suomen Hyötytuuli Oy rakennuttaa kaksi uutta tuulivoimalaa Porin Kirrinsantaan. Tuulivoimalat ovat teholtaan 3,3 MW ja niiden vuotuinen sähköntuotanto on 20,1 GWh. Voimaloiden napakorkeus on 119 metriä ja roottorin halkaisija on 112 metriä.

”Suomessa on voimakkaasti investoitu tuulivoimahankkeisiin viime vuosien aikana. Pori Energia on ollut vahvasti mukana näissä hankkeissa yhteistyökumppanina. Meille on strategisesti tärkeää olla mukana tuulivoimahankkeissa perinteisen sähköverkkorakentamisen lisäksi”, kertoo Pori Energian tekniikkayksikön johtaja Jari Lappalainen.

”Haluamme olla ympäristötehokkaiden rakennushankkeiden edelläkävijä, ja tämä uusiutuvan energian voimalahanke on yksi osoitus siitä. Projekti on myös luonnollista jatkumoa Skanskan Satakunnan yksikön energiarakentamisen osaamiselle. Olemme toteuttaneet perinteisiä voimalaitoksia ja tehneet vuosien varrella erilaisia töitä koko Olkiluodon ydinvoimala-alueella. Lisäksi referensseihimme kuuluvat 400 ja 110 kV:n sähköasemat ja voimajohtotyöt”, kertoo yksikönjohtaja Kari Lindroos Skanskalta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Lindroos, puh. 0400 151 137, kari.lindroos[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Porin Energia Oy, tekniikkayksikön johtaja Jari Lappalainen, puh. 044 701 2201. jari.lappalainen[at]porienergia.fi        

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Pori Energia toimittaa energiaa ja energia-alan ratkaisuja asumisviihtyvyyden, palvelujen sekä teollisuuden jatkuvaan ylläpitoon ja kehitykseen. Pääasiallinen markkina-alue on Pori lähikuntineen mutta sähkön myynnin, tuulivoimapalveluiden ja energiapalveluiden osalta yhtiö toimii valtakunnallisesti. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 190 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä yli 300.