c

Skanska osti kiinteistöjä Wärtsilän Meriteollisuus Oy:n konkurssipesältä Helsingissä ja Kotkassa

Lehdistötiedotteet 14.1.2013 9.00 CET

Skanska Talonrakennus on ostanut Wärtsilän Meriteollisuus Oy:n konkurssipesältä kiinteistön Helsingin Hietalahdenrannasta Telakkarannan alueelta sekä maa-alueita Kotkan Katariinassa sijaitsevalta entiseltä telakka-alueelta.

Kaupat perustuvat konkurssipesän ja Skanskan välillä aiemmin solmittuun esisopimukseen.

Samassa yhteydessä Wärtsilän Meriteollisuus Oy:n konkurssipesä on myynyt Kotkan kaupungille kiinteistöjä Katariinan entisellä telakka-alueella. Kaikki alueella sijaitsevat rakennukset siirtyvät kaupan myötä Kotkan kaupungin omistukseen.

Helsingin Telakkarannan asemakaavoitus on käynnissä ja alueesta on suunnitteilla elävä, kaikille avoin osa kantakaupunkia. Skanska ja Helsingin kaupunki ovat suunnitelleet aluetta yhteistyössä jo vuosia. Tavoitteena on sopia alueen rakentamiseen tähtäävistä alue- ja muista sopimusjärjestelyistä kevään 2013 aikana.

Omaleimainen alue tulee saamaan ilmeensä teollisuushistoriasta, korkeatasoisesta asuntorakentamisesta ja merellisyydestä. Tavoitteena on päästä aloittamaan alueen rakentaminen vuonna 2015.

Myös Kotkassa asemakaavoitus on käynnistetty ja Kotkan kaupungin tavoitteena on ensi vaiheessa kaavoittaa alueen itäosaan asuntorakennusoikeutta kuudelle kerrostalolle. Tavoitteena on saada ensimmäiset asuntohankkeet rakenteille jo vuoden 2013 puolella.

”Pitkään valmisteilla olleet kaupat on saatu nyt päätökseen, ja uudet omistajat pääsevät kehittämään alueita sekä Kotkassa että Helsingissä. Wärtsilän Meriteollisuus Oy:n konkurssipesän kannalta kiinteistöjen myynti merkitsee sitä, että vuonna 1989 syntynyt konkurssipesä voidaan viimein lopettaa”, sanoo pesänhoitaja, asianajaja Jukka Peltonen.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy: projektijohtaja Tapio Parviainen, puh. 0400 127 532, Contact

Wärtsilän Meriteollisuus Oy:n konkurssipesä: asianajaja Jukka Peltonen, puh. 09 4176 0420, Contact

Helsingin kaupunki: kiinteistövirasto, osastopäällikkö Juhani Tuuttila, puh. 09 3103 6445, Contact

Kotkan kaupunki: kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen, puh. 0400 760284, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2011 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 3360.