c

Lauantaina 18.5. Härmälänrannassa peräkonttikirppis, kävelykierros ja asuntonäyttöjä

Lehdistötiedotteet 14.5.2013 7.00 CET

Lauantaina 18.5.2013 Tampereen Härmälänranta toimii näyttämönä monenlaisille tapahtumille. Luvassa on jo perinteeksi muodostunut peräkonttikirppis, opastettu kävelykierros alueella sekä asuntonäyttöjä.

T:\KODIT\Markkinointi\Kuvat\Alueet ja konseptit\Tampereen Härmälänranta\Symboli_mustalla_pohjalla

Härmälän eri toimijat ja Skanska järjestävät peräkonttikirppiksen klo 10−14 entisen Cargotec-tehtaan suurella, asfaltoidulla parkkipaikalla Valmetinkadun varrella. Paikalla on opasteet, ja sinne pääsee klo 9:stä alkaen. Paikkamaksu on 5 euroa, ja se kerätään alueelle saavuttaessa. Myyntipaikkamaksuilla tuetaan Härmälä-Seuran toimintaa. Peräkonttikirppikselle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Martat myyvät kirppiksen aikana kahvia ja muurinpohjalettuja.

Härmälänrannassa on tarjolla myös kävelykierros klo 12−13. Oppaana toimii Skanskan projekti-insinööri Harri Hokkanen, joka kertoo alueen suunnitelmista ja tulevista rakennuksista ja esittelee samalla aluetta. Kävelykierroksen lähtöpaikka on helppo tunnistaa maamerkistään, Valmetin tehtaan vanhan pannuhuoneen korkeasta piipusta. Kierros lähtee piipun juurelta.

Asuntonäytöt järjestetään As. Oy Härmälänrannan Nallessa klo 11−12 ja As. Oy Härmälänrannan Pyryssä klo 13−14. Nallen osoite on Lentovarikonkatu 8 ja 14 ja Pyryn Vihurinkatu 15. Talot sijaitsevat Pyhäjärven rannalla, ja asukkaille on tarjolla muun muassa heti kotiovelta aukeavat lenkkeilymaastot. Kaikki peruspalvelut kaupasta kouluun ja kirjastosta päiväkotiin sijaitsevat kävelyetäisyydellä. 

Samaisena lauantaina 18.5. vietetään myös valtakunnallista ravintolapäivää, eli kuka tahansa voi perustaa vaikka pop up -kahvilan Härmälänrantaan.

”Härmälänrannan identiteetin punaisena lankana on yhtenäinen läsnäolon kaupunki, jossa koti, vapaa-ajan mahdollisuudet ja palvelut yhdistyvät. Suunnitteilla on uudenlainen kaupunginosa, joka olisi asukkaidensa mielestä paras paikka asua”, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Toni Tuomola.

Härmälänrannan rakentaminen etenee reipasta vauhtia. Alueella tehdään kesällä 2013 maanrakennustöitä, mikä tarkoittaa teollisuusalueen maamassojen kaivamista ja kuljettamista pois alueelta.

Härmälänranta sijaitsee Pyhäjärven etelärannalla noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Pieni osa alueesta kuuluu Pirkkalan kunnan alueelle. Rakentaminen alkoi vuonna 2007, ja tähän mennessä on valmistunut jo yli 400 uutta kotia. Kokonaisuudessaan Härmälänrannan arvioidaan valmistuvan vuoteen 2024 mennessä.

 

Lisätietoja:

Skanska Kodit, aluejohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact