c

IsoKristiinan kauppakeskustyömaa työllistää nyt lähes 300 ihmistä

Lehdistötiedotteet 1.7.2014 12.00 CET

Lappeenrannan keskustassa sijaitsevan Kauppakeskus IsoKristiinan uudistus- ja laajennushanke sekä kauppakeskuksen tilojen vuokraus etenevät. Kauppakeskukseen on tulossa muun muassa useita Restamaxin ravintoloita, Yliopiston apteekki ja SJ concept stores -liike.

IsonKristiinan kauppakeskus, havainnekuva sisältä

Laajennusosan runkotyöt ovat pian päättymässä ja rakennuksen vaippaa on alettu sulkea. Tämän jälkeen käynnistyy uuden rakennuksen sisäosien rakentaminen.

”Liiketilojen kysyntä on vahvaa ja niiden vuokraus etenee suunnitellusti”, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén sanoo.

Laajennusosan runkotyöt ovat pian päättymässä ja rakennuksen vaippaa on alettu sulkea. Tämän jälkeen käynnistyy uuden rakennuksen sisäosien rakentaminen.

Myös kauppakeskuksen vanhan osan puolella työt etenevät. Vanha kauppakeskus koostuu A-, B- ja C-rakennusosista. A-osassa Anttila ja Alko ovat muuttaneet väliaikaisiin tiloihin toiminnassa olevan Cafe Kristiinan rinnalle. A-taloon on tehty uusia tiloja Terveystalolle, joita on otettu asteittain käyttöön. B-rakennuksessa jo viimeistellään pysäköintikerroksia, ylemmissä kerroksissa rakentaminen on vasta alkamassa Anttilan siirryttyä väliaikaisiin tiloihin.

C-talossa ovat juuri päättyneet massiiviset vanhojen rakenteiden purkutyöt. Finnkinon tilat alkavat hahmottua uuden rungon nousun myötä. Myös Hotelli Lappeen käyttöön tulevien uusien huoneiden rakentaminen on käynnissä B-talon ylimmässä kerroksessa. Hotelli Lappeen liittäminen kauppakeskukseen on aloitettu ja siinä työt jatkuvat toukokuulle 2015.

”Uudisrakennusta ja kauppakeskuksen olemassa olevaa osaa yhdistävän päägallerian runkopalkkien ja välipohjien asennustyöt ovat käynnissä, eli uudisrakennuksen ja olemassa olevan rakennuksen väliin rakennettava osa alkaa nyt hahmottua”, kertoo yksikönjohtaja Kari Hovi Skanskalta.

”Kauppakeskustyömaa työllistää parhaillaan lähes 300 henkilöä, vuodenvaihteeseen mennessä työmaan vahvuus nousee noin 400 ihmiseen. Kauppakeskuksen valmistumisen osalta hanke on aikataulussa: suurin osa kauppakeskuksesta avataan vajaan vuoden päästä, toukokuussa 2015”, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén sanoo. Loput kauppakeskuksesta avataan loppuvuodesta 2015 ja teatteri aloittaa toiminta uusissa tiloissaan alkuvuodesta 2016.

Uusia vuokralaisia IsoKristiinaan

IsoKristiinan liiketilojen vuokraus etenee samanaikaisesti rakentamisen kanssa. SJ Concept Stores Oy avaa uuden konseptikaupan toukokuussa 2015. Kaupan valikoima koostuu vaatteista, kengistä, sisustuksesta, kosmetiikasta sekä pienistä herkuista.

”Haluamme tuoda jokaisen asiakkaan arkeen pienen palan luksusta, joka koostuu laadukkaista tuotteista, hyvästä olosta, tuoksusta ja tunteesta”, sanoo SJ Concept Storesin Satu Touru.

Restamax tuo IsoKristiinaan amerikkalaistyylisen diner-konseptin, johon kuuluvat esimerkiksi tyylikkäät kakkuvitriinit. Restamaxin tilassa toimii myös laadukas The Grill -ravintola. Nämä konseptit sijoittuvat kauppakeskuksen toisen kerroksen ravintolamaailmaan, josta on avarat näkymät ulos ja kauppakeskuksen lasikatteelliseen aulaan.

Lappeenrannan Yliopiston apteekki muuttaa myös IsoKristiinaan. ”Iso-Kristiina sijaitsee aivan kaupungin ytimessä ja sinne asiakkaiden on helppo tulla. Avaamme siellä tilavan ja viihtyisän myymälän, joka tarjoaa erinomaiset puitteet hyvälle asiakaspalvelulle”, sanoo Yliopiston Apteekin apteekinhoitaja Marjaana Nurmilaukas.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja kari Hovi, puh. 0400 651 481, kari.hovi[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Citycon Oyj, hankekehityspäällikkö Heikki Alén, puh. 040 567 6619, heikki.alen[at]citycon.fi

Lappeenrannan kaupunki, kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. (05) 616 2004, juha.willberg[at]lappeenranta.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Citycon Oyj (NASDAQ OMX: CTY1S) on urbaanien päivittäistavarakauppavetoisten kauppakeskusten johtava omistaja ja hallinnoija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 3,3 miljardia euroa ja sen markkina-arvo on yli miljardi euroa.