c

Ideointityöpaja Tampereen Härmälänrannan tulevista palveluista veti väkeä

Lehdistötiedotteet 26.4.2013 7.30 CET

Skanska ja Ovenia toteuttivat Tampereen Härmälänrannassa torstaina 25.4. työpajan, jossa esiteltiin alueen korttelisuunnittelun tilannetta sekä ideoita vanhan lentokonetehtaan uudesta elämästä alueen palvelujen keskuksena. Tilaisuus houkutteli paikalle noin 150 osallistujaa.

Havainnekuva Härmälänrannasta

Kaikille Härmälänrannan asioista kiinnostuneille avoimeen työpajaan kutsuttiin alueen nykyisiä ja tulevia asukkaita. Tilaisuudessa pureuduttiin alueen tulevien palvelujen lisäksi asumisen energia-asioihin Tampereen kaupungin Eco2-hankkeesta vastaavan Pauli Välimäen johdolla.

Suunnitelmat kaupallisten ja vapaa-ajan palvelujen keskittymän toteuttamiseksi vuonna 1936 valmistuneeseen, uudistettavaan lentokonetehtaaseen etenevät tiiviissä yhteistyössä Skanskan, Ovenian, Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan kesken.

”Olemme visioineet lentokonetehtaan uudiskäyttöä ja uutta elämää. Nämä ajatukset tuodaan keskusteluun nyt esimerkiksi työpajoissa alueen asukkaiden kanssa. Tavoitteena on luoda tehtaasta alueen ydin: paikka jossa ihmiset kohtaavat ja voivat vaikka harrastaa tai rentoutua hieronnassa. Tehdas voisi mahdollisesti toimia myös kodin palvelujen keskuksena, josta voi hankkia kaikkea siivouksesta remontteihin. Monikäyttöinen rakennus kutkuttaa mielikuvitusta, ja tutkittavia vaihtoehtoja ja palvelukonsepteja on useita”, kuvailee Skanska Kotien aluejohtaja Toni Tuomola.

Härmälänrannasta halutaan tehdä ympäristövastuullisesti toteutettu viihtyisä ja omaleimainen uusi kaupunginosa. Suunnitte­lussa otetaan huomioon asukkai­den toiveet, ja ideoita on työstetty arkkitehtien ja eri asiantuntijoiden kanssa.

”Härmälänrannan identiteetin punaisena lankana on yhtenäinen läsnäolon kaupunki, jossa koti, vapaa-ajan mahdollisuudet ja palvelut yhdistyvät. Tavoitteet ovat korkealla. Suunnitteilla on uudenlainen kaupunginosa, joka olisi asukkaidensa mielestä paras paikka asua. Mitään vähempää ei kannatakaan tavoitella”, sanoo Tuomola.

”Ideoita alueen kehittämiseksi on tullut monelta taholta. Nykyisten ja tulevien asukkaiden ja yrittäjien kanssa pidettävät työpajat ovat tärkeitä. Niissä onkin nous­sut päällimmäisenä toive alueesta, josta löytyy virikkeitä ja rauhaa sopivissa suhteissa”, Tuomola jatkaa.

Rakennustyöt ovat käynnissä Härmälänrannassa kaiken aikaa. Nyt kaavoitusvaiheessa olevalla alueella tehdään kesällä 2013 maanrakennustöitä, mikä tarkoittaa teollisuusalueen maamassojen kaivamista ja kuljettamista pois alueelta.

Härmälänrannan yleissuunnitelman on laatinut ruotsalainen Tengbom Arkitekter, jonka suunnitelmien pohjalta on jatkettu kortteli- ja asuntosuunnittelua tamperelaisen BST-Arkkitehdit Oy:n kanssa.

Härmälänranta sijaitsee Pyhäjärven etelärannalla noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Pieni osa alueesta kuuluu Pirkkalan kunnan alueelle. Rakentaminen alkoi vuonna 2007, ja tähän mennessä on valmistunut jo yli 400 uutta kotia. Kokonaisuudessaan Härmälänrannan arvioidaan valmistuvan vuoteen 2024 mennessä.

 

Lisätietoja:

Skanska Kodit, aluejohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, Contact

Skanska Kodit, hankekehityspäällikkö Harri Sivu, puh. 050 351 3485, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Ovenia Oy, johtaja Jere Kilpi, puh. 040 451 3976, Contact

 

 

Skanskantoiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.  

Ovenia-konserni on Suomen johtava kiinteistönjohto- ja isännöintipalvelujen tarjoaja. Ovenia-konsernin eli Ovenia Group Oy:n muodostavat Ovenia Oy, Ovenia Isännöinti Oy ja Realprojekti Oy.

Tarjoamme asiakaslähtöisiä kiinteistönjohtamispalveluita valtakunnallisesti. Olemme alan suurin ja vanhin yritys liike- ja toimitilojen yli 30 vuoden ja isännöinnin yli 70 vuoden kokemuksella.  Tunnustuksena työstämme olemme saaneet ensimmäisenä Suomessa kiinteistöjohtamisen ISO 9001 -sertifikaatin. Palvelumme kattavat kaikki kiinteistöomaisuuden hallinnan ja johtamisen osa-alueet. Toimimme Suomessa 21 paikkakunnalla ja työllistämme yli 500 kiinteistöalan ammattilaista. Ovenia-konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli yli 40 miljoonaa euroa.