c

Skanska rakentaa VAV:lle palvelutalon Simonkylään

Lehdistötiedotteet 6.9.2013 7.00 CET

VAV Palvelukodit Oy ja Skanska ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Simonkylään rakennettavasta uudesta palvelutalosta. Palvelutalo valmistuu vuoden 2015 alussa.

Simonkylän Malminniittyyn osoitteeseen Uusiniityntie 3 rakennettavaan, 4 000 bruttoneliömetrin kokoiseen taloon tulee yhteensä 44 asuntoa vanhuksille, minkä lisäksi palvelutalon alakertaan valmistuu toimintakeskus kehitysvammaisille. Rakennustyöt aloitetaan syksyllä 2013, ja talon arvioidaan valmistuvan tammikuussa 2015.

Pääurakoitsija Skanskalla on laaja kokemus palvelutalojen ja hoivakotien rakentamisesta. ”Meillä on hyviä kokemuksia yhteistyöstä Skanskan kanssa, joten mielellämme toteutamme myös tämän palvelutalon yhdessä”, toteaa VAV:n rakennuttajapäällikkö Kari Nauska. Skanska on aiemmin rakentanut VAV Palvelukodit Oy:lle vanhustenkeskuksen Koivukylään.

VAV Palvelukodit Oy on Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiö VAV Asunnot Oy:n tytäryhtiö, joka rakennuttaa palveluasuntoja vantaalaisten tarpeisiin. Uuden palvelutalon valmistuttua sen toiminnasta vastaa Vantaan kaupunki.

 

Lisätietoja: 

VAV Palvelukodit Oy, rakennuttajapäällikkö Kari Nauska, puh. 050 344 8359, Contact

VAV Asunnot Oy, tiedottaja Tuomas Alho, puh. 050 465 4463, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Ismo Uusimäki, puh. 040 592 3466, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

VAV Asunnot Oy on Vantaan kaupungin kokonaan omistama yhtiö, joka rakennuttaa ja omistaa vuokra-asuntoja Vantaalla. VAV perustettiin vuonna 1986, kun kaupungin kokonaan omistamat vuokrataloyhtiöt fuusioitiin yhdeksi kokonaisuudeksi. VAV-konserni omistaa 10 000 vuokrakotia, ja niissä asuu joka kymmenes vantaalainen. VAV Palvelukodit Oy on konserniin kuuluva tytäryhtiö, joka rakennuttaa palvelutaloja Vantaalle.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.