c

Skanska ja Lemminkäinen allekirjoittivat S-ryhmän logistiikkakeskuksen toisen vaiheen urakkasopimuksen

Lehdistötiedotteet 10.2.2014 13.00 CET

Lemminkäisen ja Skanskan muodostama työyhteenliittymä Freeway on allekirjoittanut S-ryhmän kanssa sopimuksen uuden päivittäistavaroiden logistiikkakeskuksen toisen vaiheen rakennusurakasta.

Urakkasopimuksen kokonaisarvo on yli 20 miljoonaa euroa. Lemminkäinen ja Skanska osallistuvat työyhteenliittymään tasaosuuksilla.

Toisen vaiheen työt ovat jo käynnistyneet, ja ne valmistuvat joulukuussa 2016.

Urakkasopimus kattaa logistiikkarakennuksen kuivatuotevaraston ja sen lähettämön rakentamisen, yhteensä noin 19 000 bruttoneliömetriä.

”Työt ovat vähälumisen talven myötä edenneet työmaalla hyvin. Meillä on työmaalla käynnissä tällä hetkellä muun muassa rungon ja ulkoseinien kevytelementtiasennustöitä. Myös vesikattotyöt ovat alkaneet osassa rakennusta”, kertoo projektipäällikkö Mikko Toivanen Skanska Talonrakennuksesta.

Sipoon Bastukärrissä sijaitsevan logistiikkakeskuksen kokonaispinta-ala on noin 189 000 bruttoneliömetriä ja tilavuus noin 3 400 000 kuutiometriä. Logistiikkakeskus on suunniteltu energiatehokkaaksi ja sille haetaan BREEAM-ympäristöluokitusta. Kohteessa hyödynnetään lämmitys- ja jäähdytysenergiana maalämpöä. Uusi logistiikkakeskus on käytössä kokonaisuudessaan vuonna 2018.

Lemminkäisen ja Skanskan muodostama työyhteenliittymä Freeway ja S-ryhmän Logistiikkakeskukset Oy allekirjoittivat kesäkuussa 2013 puitesopimuksen logistiikkakeskuksen rakentamisesta projektinjohtourakkana. Hanke toteutetaan viidessä toisiinsa limittyvässä vaiheessa. Urakkasopimukset tehdään vaiheittain hankkeen edetessä. Ensimmäisen vaiheen urakkasopimus allekirjoitettiin elokuussa 2013.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Vesa Tähti, puh. 040 501 6246, Contact
Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Lemminkäinen Oyj, toimitilarakentaminen PKS, johtaja Jussi Niiranen, puh. 02071 53208, Contact
Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen, puh. 010 76 82142, Contact

 

Skanskan peruskuvaus: Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.


Lemminkäisen peruskuvaus: Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa toimivia, turvallisia ja terveellisiä olosuhteita asumiseen, työntekoon ja liikkumiseen. Markkina-alueemme on Pohjois-Eurooppa, ja palveluksessamme on noin 7 800 ammattilaista. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli noin 2,2 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.