c

Helsingin Työväenyhdistys ja Skanska sopuratkaisuun Paasitornin kiinteistön asiassa

Lehdistötiedotteet 3.12.2014 11.00 CET

Helsingin Työväenyhdistys ja Skanska ovat sopineet Paasitornin kiinteistön kehittämishankkeeseen liittyneet erimielisyytensä. Osapuolet vetävät pois asiaa koskevat kanteensa Helsingin käräjäoikeudesta.

Scandic Paasi -hotellissa on onnistuneesti yhdistetty moderni lisäosa vanhaan rakennukseen.

Skanska toteutti Helsingin Työväenyhdistykselle Siltasaaressa sijaitsevaan Paasitornin kiinteistöön vuosina 2010−2012 kiinteistön kehittämishankkeen rakennusteknisten töiden urakan. Hankkeessa toteutettiin 170 huoneen Scandic Paasi -hotelli, kolme uutta kokoustilaa sekä uusi ravintola.

”Sovintoratkaisun saaminen yli kaksi vuotta hankkeen valmistumisen jälkeen osoittaa neuvottelujen vaikeutta. Lopputulos on kuitenkin hyvin tyydyttävä”, sanoo toimitusjohtaja Jorma Bergholm Helsingin Työväenyhdistyksestä.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että pitkään kestäneet neuvottelut Paasitornista on nyt saatu päätökseen. Olemme koko ajan pyrkineet siihen, että löydämme asiassa sovintoratkaisun”, toteaa toimialajohtaja Jarkko Muurimäki Skanskasta.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät ne julkista sovintoon liittyviä rahasummia tai muita yksityiskohtia.

Paasitornin kiinteistön ensimmäinen osa valmistui vuonna 1908. Myöhemmin siihen on toteutettu useita lisäosia.

Lisätietoja:

Helsingin Työväenyhdistys, toimitusjohtaja Jorma Bergholm, puh. 050 5252 58, jorma.bergholm[at]paasitorni.fi

Skanska Oy, toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, puh. 040 576 8950, jarkko.muurimaki[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.