c

Skanska rakentaa Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:lle Palokunnanmäelle uusia asuntoja

Lehdistötiedotteet 16.5.2013 8.15 CET

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy ja Skanska ovat solmineet urakkasopimuksen kahden kerrostalon rakennusteknisistä töistä Palokunnanmäen alueelle. Taloihin tulee kaikkiaan 74 asuntoa.

Havainnekuva Palokunnanmäen taloista

Nelikerroksiset talot tulevat Palokunnanmäelle, jonne rakentuu uusi tiivis ja korkeatasoinen, ilmeeltään kaupunkimainen asuinalue Jyväskylän keskustan palvelujen äärelle. Palokunnanmäki vapautui asuntorakentamiskäyttöön, kun Jyväskylän keskuspaloasema siirtyi Ristonmaalle.

Palokunnankatu 1:n E- ja F-talot tulevat Vesangantien ja Palokunnankadun risteykseen. Talojen muurattu ja vaaleaksi rapattu julkisivu muodostaa kauniin kaarteen risteyksen kohdalla. Kaikissa asunnoissa on parveke.

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:ssä ollaan erittäin tyytyväisiä mahdollisuudesta täydentää asuntotarjontaa Palokunnanmäellä. ”Pidämme tätä hienona tilaisuutena laajentaa kysytyimpien, pienten asuntojen määrää asuntokannassamme. Keskeinen sijainti palvelujen läheisyydessä on erinomainen lähtökohta”, kertoo Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Timo Hyttinen.

”Toteutamme Palokunnanmäelle pääosin pieniä, ajanmukaisia yksiöitä ja kaksioita. Korttelin sisäpiha tarjoaa hyvät puitteet yhteisöllisyyteen ja aktiiviseen asukastoimintaan, mitä Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy pitää tärkeänä”, jatkaa Hyttinen.

”Talojen rakentaminen alkaa heti. Ne valmistuvat kesäkuussa 2014, ja pihatyöt saadaan päätökseen myöhemmin samana kesänä”, kertoo Skanskan työpäällikkö Raimo Jääskeläinen. Skanska huolehtii talojen rakennusteknisistä töistä, kun taas LV-teknisistä töistä vastaavat JKL Hana Oy sekä Ilmastointipalvelu P. Savolainen Oy ja sähköteknisistä töistä Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy.

Alueen asemakaavoittajat Leila Strömberg ja Mauri Hähkiöniemi uskovat Palokunnanmäen alueesta muodostuvan yhden Jyväskylän keskustan asuinrakentamisen helmistä. Uusi korttelikokonaisuus täydentää alueen kaupunkikuvaa ja -rakennetta.

”Vesangantien ja Palokunnankadun varteen tulevat rakennukset rajaavat katutilan kaupunkimaisemmaksi ja eheyttävät aluetta. Toivomme, että asuinrakennusten massoittelulla sekä julkisivujen materiaaleilla ja sommittelulla saavutetaan kaunis ja hienovarainen, mutta kuitenkin omaleimainen ilme koko korttelialueelle”, Strömberg ja Hähkiöniemi luonnehtivat suunnittelun tavoitteita.

 

Lisätietoja:

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy, toimitusjohtaja Timo Hyttinen, puh. 014 266 7073, Contact

Jyväskylän kaupunki, asemakaavapäällikkö Leila Strömberg, puh. 014 266 5055, Contact

Jyväskylän kaupunki, kaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi, puh. 014 266 5034, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Raimo Jääskeläinen, puh. 040 752 6575, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.