c

Lähes 60 uutta asuntoa tulossa Rovaniemen keskustaan Kansankadulle

Lehdistötiedotteet 4.7.2013 8.00 CET

Rovaniemen keskustaan tulee uutta asuntotarjontaa, kun Skanska toteuttaa sinne 57 uutta kotia. As. Oy Rovaniemen Laura -nimisen yhtiön rakentaminen on käynnissä, ja muuttovalmiita kodit ovat arviolta maaliskuussa 2015.

Havainnekuva Rovaniemen Laurasta

”Rakentaminen alkoi tontilla sijainneen vanhan rakennuksen purkamisella. Maankaivuutyöt on tehty, ja nyt ovat käynnissä perustustyöt. Rakennuksen runko alkaa nousta elokuussa”, kertoo Skanska Talonrakennuksen tulosyksikön johtaja Vesa Mattanen.

Kansankadulla sijaitsevien asuntojen koko vaihtelee 38,5 neliön kaksioista 130 neliön huoneistoihin, joissa on takkahuoneella varustettu saunaosasto ja kaksi parveketta. Erilaisia huoneisto- ja pohjaratkaisutyyppejä on peräti 25.

Koskikadun kävelykatualue sekä kaupungin uudet kauppakeskukset palveluineen ovat parin korttelin päässä Rovaniemen Laurasta, ja Kauppatorillekin on kävelymatka.

Autopaikkoja uuteen yhtiöön tulee maanalaiseen autohalliin, katutason autotalleihin ja autokatoksiin sekä pihalle.

”Asunnot ovat herättäneet laajaa kiinnostusta, ja kauppa on käynyt erinomaisesti. Iso osa asunnoista on jo myyty”, kertoo Mattanen.

Skanskalla on parhaillaan menossa muitakin asuntohankkeita Rovaniemellä: Elokuussa 2013 valmistuu kaupungin keskustaan As. Oy Rovaniemen Päävartio -nimiseen yhtiöön 32 asuntoa, ja kesällä 2014 puolestaan Rantavitikalle As. Oy Rovaniemen Suviheinään 41 asuntoa. Huhtikuussa tänä vuonna puolestaan saatiin rakennustyöt päätökseen kolmannessa kaupunginosassa sijaitsevassa As. Oy Rovaniemen Kotipalkisessa, jossa on 30 uutta kotia.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Vesa Mattanen, puh. 0400 295 601, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.