c

Skanska Kodit kehittää Ekonomien Senioritaloa Espooseen

Lehdistötiedotteet 4.2.2013 7.35 CET

Skanskan Liberti-kortteliin Espoon Niittykumpuun on suunnitteilla Ekonomien senioritalo, 60–70 asunnon omistusasuntokohde. Asuntoja on yksiöistä tilaviin 3–4 huoneen koteihin. Skanska Kodit esitteli hankeideaa HEKOn (Helsingin Ekonomit ry) Senioripäivässä syksyllä 2012, jolloin paikalla oli noin 150 kuulijaa. Kiinnostus oli suurta, ja hanketta viedään nyt eteenpäin. 

Liberti-kortteli Espoon Niittykummussa

Suunnittelussa tulee olemaan tiiviisti mukana HEKOn seniorijäsenistä koottava kehittäjäryhmä, joka tekee yhteistyötä Skanska Kotien suunnittelutiimin kanssa. Suunnittelussa panostetaan erityisesti yli 60-vuotiaiden arkipäivän asumisen turvallisuuteen ja yhteisöllisyyteen. Uusien kotien suunnittelussa huomioidaan luonnollisesti myös esteettömyys.

 ”Yhteistyö tulevien asukkaiden kanssa on tärkeää ja sillä varmistamme, että löydämme oikeat ratkaisut ja vaihtoehdot viihtyisään ja turvalliseen asumiseen”, painottaa Skanska Kotien kehitysjohtaja Susanna Sucksdorff.

 "Hankkeen aloitusajankohta määrittyy luonnollisesti ennakkomarkkinoinnin onnistumisen perusteella, mutta jos kiinnostusta on riittävästi, voidaan rakentaminen aloittaa vuoden 2013 lopulla, jolloin uuteen kotiin pääsee muuttamaan alkuvuodesta 2015", sanoo projektipäällikkö Kati Valtonen Skanska Kodeista.

 Kokonaisuudessaan Liberti-korttelin on suunniteltu valmistuvan vuoteen 2018 mennessä, jolloin alueella on asukkaita arvioilta yli 1000.

Parhaillaan on ennakkomarkkinoinnissa As. Oy Espoon Suulperi. Skanska hankki vuonna 2012 rakennusoikeutta Espoon Niittymaalta 38 000 kerrosneliömetriä, mikä mahdollistaa noin 500 asunnon rakentamisen alueelle tulevina vuosina.

 Suur-Tapiolan alueeseen kuuluva Niittymaa sijaitsee Länsiväylän varrella, ja vuonna 2015 avautuu tulevan Länsimetron asema vajaan kilometrin päähän Libertistä.

 Lisätietoja:

 Skanska Kodit, kehitysjohtaja Susanna Sucksdorff, puh. 050 576 7700, Contact

 Skanska Kodit, projektipäällikkö Kati Valtonen, puh. 040 725 1614, Contact