c

Jyväskylän Savelan asuinalue valmistuu – Skanskalta uusia koteja Postikartanoon

Lehdistötiedotteet 4.8.2014 10.30 CET

Skanska tuo ennakkomarkkinointiin uusia kerrostalokoteja Jyväskylän Savelaan. As. Oy Jyväskylän Postikartano täydentää Savelan alueen kokonaisuuden, jota on rakennettu vuodesta 2010.

Punatiilinen Postikartano täydentää Savelan asuinalueen.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen on suunniteltu yhteensä 47 kotia, jotka ovat kooltaan 39,5−69 neliötä. Postikartanon kokonaisuuteen kuuluu myös 55 autopaikkaa, joista osa on katettuja. Postikartanon rakentamisen on tarkoitus alkaa marraskuussa 2014, jolloin uudet kodit valmistuisivat alkuvuodesta 2016.

”Postikartano tulee täydentämään hienosti Skanskan alueelle toteuttamien asuintalojen sarjan. Kymmenen talon kortteli koostuu kahdeksankerroksisista pistetaloista ja nelikerroksisista lamellitaloista. Olemme rakentaneet alueelle sekä asuntotuotantoa muille rakennuttajille että omia projektikehityskohteitamme. Postikartano on viimeinen oma projektikehityshankkeemme Savelassa”, kertoo yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskalta.

Parhaillaan Skanskalla on menossa useita eri rakennushankkeita Savelassa: Laajavuorentie 6:n 40 asuntoa TA-Asumisoikeus Oy:lle, Vehkakatu 12:n 43 asuntoa TA-Yhtymä Oy:lle sekä 47 asuntoa Skanskan omaan projektikehityskohteeseen As. Oy Jyväskylän Postimestariin. Näistä Postimestari valmistuu loppuvuodesta 2014, kun taas Laajavuorentie 6 ja Vehkakatu 12 valmistuvat vuonna 2015. Kun Savelan rakentaminen on saatu päätökseen, korttelissa on kaiken kaikkiaan noin 350 asuntoa.

Savela sijaitsee 2,5 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Alueen palvelut ovat toimivat, ja sen lähellä sijaitsee paljon suuria työpaikkoja.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, puh. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.