c

Helsingin Jätkäsaareen nousee 100 uutta kotia opiskelijoille

Lehdistötiedotteet 17.10.2014 11.00 CET

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Skanska rakentaa Hoasille 100 uutta asuntoa Helsingin keskustaan Jätkäsaaren kaupunginosaan.

CIN-korttelin suunnittelun johtavana periaatteena on yhteisöllisyys.

”Jätkäsaari on keskeisen sijaintinsa ansiosta mitä mainioin paikka asua opiskeluaikana”, iloitsee Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

CIN-kortteli on kolmen rakennuttajan yhteishanke, joka pohjautuu Aalto-yliopistossa tehtyyn CityInnoNets -tutkimushankkeeseen. Tutkimus tehtiin arvoverkostojen muodostumisesta ja niiden hyödyntämisestä kaupunki-innovaatioiden leviämisessä. CIN-kortteli on tämän tutkimuksen pilottihanke, jossa ovat mukana myös Asuntosäätiö ja S-Asunnot. Korttelissa luodaan puitteet asukaslähtöiseen perusturvalliseen korttelikylään, jossa ihmiset tuntevat toisensa.

”Tarkoitus on luoda tästä uudenlainen asumisen konsepti, jossa asutetaan samaan kortteliin useampi eri sukupolvi, jotka kohtaavat käytävillä ja viettävät aikaa yhdessä pihalla”, toteaa Tarhio.

Uusien asuntojen on määrä valmistua joulukuussa 2015, minkä jälkeen opiskelijat voivat hakea korttelista asuntoa. Hankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on noin 12,4 miljoonaa euroa.

”On hienoa päästä rakentamaan kipeästi kaivattuja opiskelija-asuntoja Helsinkiin. Hoasin opiskelija-asuntohanke on luonteva lisä palvelu- ja julkisen rakentamisen tuotantoomme, josta yksikössämme on pitkä kokemus ja laaja osaaminen”, sanoo Skanskan Etelä-Suomen toimitilarakentamisen tulosyksikön johtaja Petri Sormunen.

”Meillä on ilo asettaa hankkeeseen kokenut ja ammattitaitoinen organisaatio, jolla on näyttöä asiakkaiden tavoitteiden täyttämisestä”, jatkaa Sormunen.

Lisätietoja:

Hoas, toimitusjohtaja Matti Tarhio, puh. 09 549 901, matti.tarhio[at]hoas.fi

Hoas, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Tommi Ora, puh. 040 577 3535, tommi.ora[at]hoas.fi

Skanska Talonrakennus Oy, Etelä-Suomen toimitilarakentaminen, tulosyksikön johtaja Petri Sormunen, puh. 040 833 8272, petri.sormunen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070 liisa.salmela[at]skanska.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 000 kpl ja asukkaita noin 18 000.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.