c

Skanska luopuu liiketoiminnastaan Virossa

Lehdistötiedotteet 29.11.2013 9.15 CET

Skanska luopuu liiketoiminnastaan Virossa vuoden 2014 loppuun mennessä ja myy tai lopettaa olemassa olevat liiketoiminnot maassa.

Skanska vie keskeneräiset projektinsa loppuun ja vastaa sille kuuluvista velvoitteista. ”On selvää, että hoidamme loppuun aloittamamme hankkeet sekä huolehdimme töistä, joita takuuvastuut ja muut sopimusehtomme meiltä edellyttävät”, sanoo Skanska AS:n toimitusjohtaja Andres Aavik.

”Haluamme pitää henkilöstömme tulevaisuudesta huolta myös tässä tilanteessa, ja varmistamme, että kaikki irtisanottavat työntekijämme, jotka haluavat konsulttiapua tässä tilanteessa, sitä myös saavat”, lisää Aavik.

Skanska AS on Skanska Oy:n tytäryhtiö, joka vastaa Skanskan liiketoiminnasta Virossa. Aavik jatkaa toistaiseksi yhtiön palveluksessa ja johtaa käytännön toimia liiketoiminnasta luopumiseksi. Skanskalla on suunnitelma siitä, millä aikataululla ja miten eri yksiköistä, maa- ja kiinteistöomistuksista ja muista omistuksista luovutaan.

”Viron markkinat ovat pienet, suhdannevaihtelut suuria ja kilpailu on ankaraa. Vuoden 2014 markkinanäkymät ovat heikot. Virossa urakoiden sopimusehdot ovat lisäksi usein sellaiset, että ne eivät sovi kovin hyvin yhteen Skanskan riskienhallintavaatimusten kanssa: On tavallista, että projektien kassavirta on negatiivinen tai urakoitsijan vastuita ei ole rajattu, mitä meidän on vaikea hyväksyä. Näissä olosuhteissa olemme päättäneet luopua liiketoiminnasta Virossa”, selittää Skanska Oy:n varatoimitusjohtaja Tuomas Särkilahti syitä Virosta vetäytymiseen.

Lisätietoja:

Skanska Oy, varatoimitusjohtaja Tuomas Särkilahti, puh. +358 40 560 2103, Contact

Skanska AS, toimitusjohtaja Andres Aavik, puh. +372 640 3329, Contact

Särkilahti ja Aavik vastaavat mahdollisiin kyselyihin ja ovat parhaiten tavoitettavissa perjantaina 29.11. klo 12−13.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.