c

Skanska haastaa muutkin yritykset mukaan Vastuullinen kesäduuni 2013 -kampanjaan

Lehdistötiedotteet 11.2.2013 13.00 CET

Nuorten työllistyminen heijastuu haasteena sekä suuriin että pieniin yrityksiin Suomessa. Työkokemusta arvostetaan, ja kokemuksen puute johtaakin hyvin usein pelkoon työelämään astumisesta. Skanska on mukana Suomen lasten ja nuorten säätiön Vastuullinen kesäduuni 2013 -kampanjassa ja haluaa haastaa myös muut yritykset mukaan kampanjaan.

”Muutamakin kesäharjoittelupaikka on oikea suunta nuorten työllistymisen kasvun kannalta”, Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä sanoo. ”Vastuullinen kesäduuni 2013 -kampanjassa kiinnitetään huomiota hyvän kesätyön periaatteisiin. Meillä Skanskassa on jo vakiintuneet ja hyvät käytännöt kesäharjoittelijoiden ja nuorten työntekijöiden osalta, mutta perehdytyksen, opastuksen ja palautteen antamisen merkitystä ei voi korostaa koskaan liikaa”, Mettälä jatkaa.

Tänä kesänä lähtee käyntiin jo yhdeksäs Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma. Ohjelman kautta Skanska tarjoaa ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille pitkäjänteistä ja tavoitteellista polkua rakennusalalle. Harjoittelijoiden opintoja seurataan opiskelujen ajan ja valmennuspäivillä syvennytään Skanskan eri toimintoihin ja toimintatapoihin. Harjoitteluohjelman myötä opiskelijat työskentelevät kesäisin joko työmaalla tai toimistoilla.

Skanska Oppiva -harjoittelijoiden lisäksi kesäharjoitteluun palkataan eri puolille Suomea myös jonkin verran muita rakennusalan opiskelijoita joko ammattikoulusta tai korkeakouluista.

 

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, Contact