c

Jyväskylän Savela täydentyy jälleen kahdella uudella kerrostalolla

Lehdistötiedotteet 6.5.2014 13.30 CET

Skanska jatkaa Jyväskylän Savelan rakentamista ja toteuttaa alueelle yhteensä 83 asuntoa kahteen taloon TA-Asumisoikeus Oy:lle ja TA-Yhtymä Oy:lle.

Havainnekuva Asumisoikeus Oy Laajavuorentie 6:sta

TA-Asumisoikeus Oy:lle Laajavuorentie 6:een tulee 40 asuntoa ja TA-Yhtymä Oy:lle Vehkakatu 12:een 43 asuntoa.

Laajavuorentie 6:ssa on neljä kerrosta, ja julkisivultaan rapatun rakennuksen koko on noin 3 370 bruttoneliömetriä. Autopaikkoja asukkaille tulee yhteensä 31, ja ne sijaitsevat Savelan Parkin tontilla. Autopaikoista osa sijaitsee autohallissa. Laajavuorentie 6:n rakentaminen alkaa toukokuussa 2014, ja se valmistuu huhtikuussa 2015.

Vehkakatu 12 on kooltaan noin 3 310 bruttoneliömetrin 8-kerroksinen pistetalo. Sen rakentaminen alkaa elo-syyskuussa 2014, ja valmistumisaika on elokuussa 2015. Laajavuorentie 6:n yhteyteen rakennetaan kellarikerros, jossa on kummankin talon yhteinen saunaosasto sekä Vehkakatu 12:n yhteistiloja.

”Savelan hyvän kysynnän perusteella pystymme rakennuttamaan sinne lisää asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Aiemmin alueelle on rakennettu kaksi TA:n asumisoikeuskohdetta, joissa on yhteensä 66 asuntoa”, toteaa rakennuttajapäällikkö Markku Vartiainen TA-Rakennuttaja Oy:stä.

Skanska kehittää Savelaan edelleen myös omaa asuntotuotantoaan. ”Alueen viimeinen asuintalo As. Oy Jyväskylän Postikartano lähtee ennakkomarkkinointiin kesällä 2014”, kertoo työpäällikkö Raimo Jääskeläinen Skanskasta. Parhaillaan Skanskalla on rakenteilla alueella myös As. Oy Jyväskylän Postimestari, jonka 47 asuntoa valmistuvat loppuvuodesta 2014.

Skanska on ollut rakentamassa 2,5 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsevaa Savelan asuinaluetta alusta lähtien: alueen kymmenen asuintalon kokonaisuuden toteuttaminen alkoi vuonna 2010. Kortteli koostuu nelikerroksisista lamellitaloista sekä 8-kerroksisista pistetaloista, joissa on yhteensä noin 350 asuntoa.

”Savelasta on muodostunut toimiva kokonaisuus, jossa on niin vapaarahoitteista asuntotuotantoa kuin asumisoikeusasuntoja. Alueen palvelut ovat toimivat, ja sen lähellä sijaitsee paljon suuria työpaikkoja”, jatkaa Jääskeläinen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Raimo Jääskeläinen, puh. 040 752 6575, raimo.jaaskelainen[at]skanska.fi

TA-Rakennuttaja Oy, rakennuttajapäällikkö Markku Vartiainen, puh. 044 7735 577, markku.vartiainen[at]ta.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

TA-Yhtymä on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja. TA:n asunnot ovat pääasiassa vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtymän asuntokanta on 12 000 asuntoa ja vuosittain yhtiö pyrkii 1 000 asunnon uudistuotantoon. Uudisrakentamisesta TA:n kohteissa vastaa TA-Rakennuttaja Oy.