c

Skanska valittaa käräjäoikeuden päätöksistä koskien kuntien korvausvaatimuksia asfalttikartellin oikeudenkäynneissä

Lehdistötiedotteet 31.3.2014 11.30 CET

Skanska Asfaltti Oy valittaa Helsingin käräjäoikeuden 28.11.2013 asfalttikartelliasiassa antamista päätöksistä Helsingin hovioikeuteen. Tänään jätetyt valitukset koskevat kuntien Skanska Asfaltille esittämiä vaatimuksia.

Asfalttikartellin vahingonkorvausoikeudenkäynneissä kunnat kohdistivat Skanska Asfalttiin vaatimuksia, jotka käräjäoikeus hyväksyi osittain päätöksissään. Skanska Asfaltille esitti vaatimuksia kahdeksan kuntaa.

”Skanska Asfaltti valittaa käräjäoikeuden päätöksistä hovioikeuteen, sillä näkemyksemme mukaan kaikkia Skanska Asfaltin esittämiä seikkoja ei huomioitu riittävästi päätöksissä ja kuntien vaatimukset tulisi hylätä”, toteaa Skanska Oy:n lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen.

Skanska Asfaltti jätti aiemmin 31.1.2014 valituksensa liittyen päätökseen, jonka Helsingin käräjäoikeus antoi koskien valtion vaatimuksia ja korvauksia oikeudenkäyntikuluista. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi päätöksessään valtion vaatimukset, mutta ei kuitenkaan velvoittanut valtion korvaamaan kuin osan Skanska Asfaltin oikeudenkäyntikuluista.

Skanska Asfaltti Oy on Skanska Oy:n tytäryhtiö ja oli kuuden muun asfalttiyhtiön tavoin vastaajana vahingonkorvausoikeudenkäynneissä, jotka liittyvät Suomessa 1990-luvulla toimineeseen asfalttikartelliin.

Ennen vahingonkorvausoikeudenkäyntejä korkein hallinto-oikeus (KHO) on käsitellyt asfalttikartellia. KHO on tuolloin määrännyt vastaajayhtiöt maksamaan erisuuruisia seuraamusmaksuja kilpailulain rikkomisesta.

Lisätietoja:

Skanska Oy, lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen, puh. 050 548 1678, kirsi.palviainen[at]skanska.fi
Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi


Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.