c

Skanskan rakentama kerrostalo valittiin Kangasalan vuoden 2014 rakennushankkeeksi

Lehdistötiedotteet 19.12.2014 10.19 CET

Kangasalan kunnan rakennus- ja ympäristölautakunta on valinnut vuoden 2014 rakennushankkeeksi As. Oy Kangasalan Pikonlinnan Riuntörmän. Valinnan perusteluina ovat maiseman ja vanhan sairaalamiljöön arvoja kunnioittava täydennysrakentaminen. Riuntörmä on Skanskan kehittämä ja rakentama 22 asunnon kerrostalokohde, joka toteutettiin avaimet käteen -hankkeena Primus Kodit Oy:n omistukseen.

As. Oy Kangasalan Pikonlinnan Riuntörmä

Kangasalan kunnan rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Hannu Karppila luovutti kunniakirjan Skanska Talonrakennus Oy:n Pirkanmaan yksikönjohtaja Jyrki Lautarinteelle 16.12.2014. Työmaan vastaava työnjohtaja oli Matti Sunell. Asuntosuunnittelusta vastasi arkkitehti, SAFA Eero Lahti.

Ote palkintoperusteista: ”Rakentamisen laatu on läpeensä korkeata. Julkisivujen käsittely, parvekkeiden yksityiskohdat ja eritoten lähiympäristön pintojen viimeistely olemassa olevaan maastoon sovittaen kuvastavat poikkeuksellista pyrkimystä kokonaisvaltaisesti hahmotettuun asuinympäristöön.”

Skanska on kehittänyt Pikonlinnan historiallista sairaala-alueetta yhdessä maanomistajan Pikonlinnan Kiinteistöt Oy:n kanssa vuodesta 2011 alkaen. Suunnitelmien lähtökohta on ollut alueen arvokkaan vanhan rakennuskannan yhdistäminen korkeatasoiseen uudisrakentamiseen. Vuonna 2013 valmistui 22 asunnon kerrostalokohde Pikonlinnan Rantatörmä.

Alueen sydän on 1930-luvulla raken­nettu entinen parantolarakennus, jossa to­imii nykyisin hoiva-, hyvinvointi-, terveys- ja catering-alan yrityksiä. Pikonlinnassa toimi aiemmin Tampereen yliopistollisen keskussairaalan neurologia- ja neurokirugian kuntoutusosasto, joka siirtyi syksyllä 2008 Tampereelle.

Lataa tiedostoja