c

Kauppakeskus IsoKristiinan laajennuksen ja uuden kaupunginteatterin peruskivi muurattiin Lappeenrannassa

Lehdistötiedotteet 7.10.2013 12.15 CET

Kauppakeskus IsoKristiinan uudistus- ja laajennushankkeen sekä Lappeenrannan kaupunginteatterin rakennustyöt etenevät vauhdilla. Uuden rakennuksen peruskivi muurattiin tänään 7.10. kauppakeskuksen ja teatterin yhteisellä rakennustyömaalla järjestetyssä tilaisuudessa.

Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä IsoKristiinan omistavat Citycon ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, teatterin tilat omistava Lappeenrannan kaupunki ja kauppakeskuslaajennusta rakentava Skanska.

Rakennustyömaalla järjestettyyn juhlatilaisuuteen oli kutsuttu mukaan myös kaupunkilaiset, jotka pääsivät samalla tutustumaan Kaakkois-Suomen suurimpaan rakennustyömaahan.

IsoKristiinasta tulee maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ja uudenlainen kokonaisuus, sillä Lappeenrannan kaupunginteatterin uudet tilat sijoittuvat kokonaisuudessaan kauppakeskuksen sisälle. Aivan vastaavaa, kauppakeskuksen ja teatterin tilat yhdistävää ratkaisua ei maailmalta löydy.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan uusi teatteri vahvistaa Lappeenrannan mainetta ennakkoluulottomana kulttuurikaupunkina ja asemaa maakunnan keskuskaupunkina. Lisäksi hankkeiden yhdistämisen ansiosta säästetään rakentamiskustannuksissa sekä myöhemmin kunnossapitokustannuksissa.

”Lappeenranta on poikkeuksellisen suotuisassa asemassa, kun kehitysnäkymiä tarkastellaan pitkällä aikavälillä. Matkailijavirtojen ennakoidaan lisääntyvän nykyisestä ja matkailun ansiosta palvelualoille syntyy uusia työpaikkoja. IsoKristiinan laajennuksen ja teatterihankkeen yhdistämisellä vahvistamme keskikaupungin vetovoimaisuutta ja monipuolistamme palvelutarjontaamme.  Monipuolisista palveluista ja seudun elinvoimaisuuden lisääntymisestä hyötyvät ennen kaikkea asukkaat”, Jarva toteaa.

Cityconin kiinteistökehitys- ja vastuullisuusjohtaja Marko Juhokkaan mukaan yhteistyö Skanskan kanssa on sujunut hyvin ja avoimesti keskustellen.

”Skanska myös uskoi hankkeeseen ja teki lujasti töitä jo sen valmisteluvaiheessa, ennen investointipäätöstä. Kauppakeskuksen samanaikainen laajennus ja vanhemman osan perusteellinen uudistaminen tekevät IsoKristiina-hankkeesta vaativan ja monimutkaisen. Arvostamme sitä, että Skanska kuuntelee aidosti tilaajaosapuolia ja pyrkii toteuttamaan meidän näkemyksemme. Toivomme, että tämä toimintatapa jatkuu edelleenkin”,  Juhokas sanoo.

IsoKristiinasta syntyy Lappeenrannan ydinkeskustassa sijaitseva monipuolinen kulttuurin, kaupan, kahviloiden, ravintoloiden ja muiden palveluiden muodostama sisäkaupunkitila. Kaupuginteatterin lisäksi IsoKristiinaan sijoittuu muun muassa Finnkinon elokuvakeskus.

Laajennettu ja vanhoilta osiltaan perusteellisesti uudistettu kauppakeskus IsoKristiina avataan kahdessa vaiheessa vuoden 2015 toukokuussa ja lokakuussa. Lappeenrannan kaupunginteatteri muuttaa uusiin tiloihinsa loppuvuodesta 2015.

Citycon ja Ilmarinen investoivat olemassa olevan kauppakeskuksen uudistamiseen ja laajennusosaan noin 100 miljoonaa euroa. Hankkeen jälkeen IsoKristiinan vuokrattava pinta-ala nousee nykyisestä 19 800 neliömetristä 34 000 neliömetriin. Lappeenrannan kaupunki omistaa itse suoraan kaupunginteatterin uudet tilat, joiden rakentaminen maksaa noin 20,15 miljoonaa euroa, johon kaupunki saa neljä miljoonaa euroa valtionosuutta.

Kauppakeskuslaajennuksen ja -uudistuksen rakennustöistä vastaa Skanska Talonrakennus. Lappeenrannan kaupunki kilpailuttaa erikseen teatterin rakennustyöt, mutta niiden toteuttajaa ei ole vielä valittu.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Hovi, puh. 0400 651 481, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Citycon Oyj, hankekehityspäällikkö Heikki Alén, puh. 040 567 6619, Contact

Citycon Oyj, kiinteistökehitys- ja vastuullisuusjohtaja Marko Juhokas, puh. 040 735 4997, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.

www.twitter.com/skanskafinland

 

Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Yhtiö luo puitteet menestyvälle kaupankäynnille. Cityconin kauppapaikat palvelevat sekä kuluttajia että vähittäiskauppaa.
Citycon on yksi kauppakeskusliiketoiminnan markkinajohtajista Suomessa, sillä on vakaa jalansija Ruotsissa sekä Baltiassa ja kiinteistöjä myös Tanskassa. Citycon johtaa itse kauppakeskuksiaan ja hoitaa myös niiden vuokrausta sekä markkinointia. Tämä monipuoliseen vähittäiskaupan osaamiseen ja markkinatuntemukseen perustuva toimintatapa erottaa Cityconin useimmista muista kauppakeskuksia omistavista yhtiöistä.
Yhtiön tavoitteena on olla toiminta-alueensa paras ja vastuullisin kauppakeskustoimija sekä haluttu vähittäiskaupan kumppani.
Citycon omistaa lähes 40 kauppakeskusta ja noin 40 muuta liikekiinteistöä. Lisäksi yhtiö johtaa ja kehittää kahta kauppakeskusta Suomessa omistamatta niitä itse.
Citycon Oyj:n osake on noteerattu Helsingin pörssissä Cityconin perustamisvuodesta 1988 saakka. Yhtiön kaupankäyntitunnus on CTY1S, toimiala Financials ja alatoimiala Real Estate.