c

Skanskalle 138 asunnon urakat Vantaalta

Lehdistötiedotteet 22.11.2013 9.00 CET

Skanska on allekirjoittanut sopimukset kahden asuintalokokonaisuuden rakentamisesta Vantaan Hämevaaraan Hämeenkyläntien ja Rajatorpantien kulmaan.

VAV Asunnot Oy rakennuttaa 71 asuntoa Hämeenkyläntie 77:ään ja TA-Asumisoikeus Oy 67 asuntoa Hämeenkyläntie 75:een. Talot sijaitsevat samassa korttelissa.

VAV Asunnot Oy:lle rakennettavaan kokonaisuuteen kuuluu yksi neliportainen kerrostalo, jossa on 4−6 kerrosta.
TA-Asumisoikeus Oy:lle toteutetaan kolmeportainen, samoin 4−6-kerroksinen kerrostalo sekä 2-kerroksinen rivitalo, jossa on 10 asuntoa.

”TA-Yhtymä ja VAV Asunnot Oy ovat tuttuja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on mukava tehdä yhteistyötä. Rakentajana olemme tyytyväisiä, kun
pääsemme toteuttamaan kokonaista korttelia kerralla. On palkitsevaa olla rakentamassa kohtuuhintaista asuntotuotantoa, jolle on suuri tarve pääkaupunkiseudulla”, sanoo Skanska Talonrakennus Oy:n aluejohtaja Ilpo Luhtala.

”Tällä hetkellä talouden suhdanteet ovat suotuisat vuokra-asuntojen rakentamiselle”, toteaa VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski. ”Se auttaa meitä toteuttamaan perustehtäväämme eli tarjoamaan kohtuuhintaisia asuntoja vantaalaisille.”

”On myös hyvä, että Hämeenkyläntielle rakennetaan kerralla paljon asuntoja”, Ojankoski jatkaa. ”Näin vastaamme paremmin vuokra-asuntojen kysyntään, joka on Vantaalla hyvin korkea.”

”Asumisoikeusasuntojen kysyntä on pysynyt hyvänä ja niitä tarvitaan jatkuvasti lisää. Yhdessä Skanskan kanssa olemmekin tuottaneet viimeisen viiden vuoden aikana yli 350 asumisoikeusasuntoa eri puolille Suomea.

Yhteistyö Skanskan kanssa on sujunut joustavasti ja Hämeenkyläntie 75 asumisoikeuskohde onkin luonnollinen jatkumo hyvälle yhteistyölle”, sanoo TA-Yhtymän toimitusjohtaja Panu Kärnä.

Molempien asuintalojen rakentaminen alkaa joulukuussa 2013, ja ne valmistuvat touko- ja kesäkuussa 2015.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, Contact

VAV Asunnot Oy, toimitusjohtaja Teija Ojankoski, puh. 010 235 1468, Contact

VAV Asunnot Oy, projektipäällikö Kari Nauska, puh. 010 235 1445, Contact

TA-Asumisoikeus Oy, projektipäällikkö Ari Uotila, puh. 044 773 5583, Contact 

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet.
Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland

 

VAV Asunnot Oy on Vantaan kaupungin kokonaan omistama yhtiö, joka rakennuttaa ja omistaa vuokra-asuntoja Vantaalla. VAV perustettiin
vuonna 1986, kun kaupungin kokonaan omistamat vuokrataloyhtiöt fuusioitiin yhdeksi kokonaisuudeksi.
VAV omistaa 10 000 vuokrakotia, joissa asuu joka kymmenes vantaalainen.

www.vav.fi

 

TA-Yhtymä on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja. TA:n asunnot ovat pääasiassa vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtymän asuntokanta on 12 000 asuntoa ja vuosittain yhtiö pyrkii 1 000 asunnon uudistuotantoon. Uudisrakentamisesta TA:n kohteissa vastaa TA-Rakennuttaja Oy.

www.ta.fi