c

Viimeiset vapaarahoitteiset asunnot rakenteille Jyväskylän Savelaan

Lehdistötiedotteet 9.10.2014 10.15 CET

Skanska käynnistää uusien kerrostalokotien rakentamisen Jyväskylän Savelaan. As. Oy Jyväskylän Postikartano valmistuu alkuvuodesta 2016. Kyseessä ovat viimeiset Savelaan rakennettavat vapaarahoitteiset asunnot.

Postikartano täydentää Savelan alueen kokonaisuuden, jota on rakennettu vuodesta 2010.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee yhteensä 47 kotia, jotka ovat kooltaan 39,5−69 neliötä. Postikartanon kokonaisuuteen kuuluu myös 55 erillisinä osakkeina myytävää autopaikkaa, joista osa on katettuja.

”Postikartano täydentää hienosti Skanskan alueelle toteuttamien asuintalojen sarjan. Savelan alue on rakentunut vauhdilla, ja asukkaat ovat ottaneet sen omakseen. Nyt alkavat olla viimeiset mahdollisuudet käsillä, jos haluaa muuttaa Savelaan uuteen asuntoon. Aikaisemmin käynnistyneessä projektissamme Postimestarissa, joka valmistuu nyt lokakuun lopussa, on enää muutama asunto vapaana”, toteaa yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskalta.

Savelan kymmenen talon kortteli koostuu kahdeksankerroksisista pistetaloista ja nelikerroksisista lamellitaloista. ”Olemme rakentaneet alueelle sekä asuntotuotantoa muille rakennuttajille että omia projektikehityskohteitamme. Postikartano vie päätökseen omat projektikehityshankkeemme Savelassa”, jatkaa Mustakangas.

Skanskalla on vielä toistaiseksi menossa useita eri rakennushankkeita Savelassa: As. Oy Jyväskylän Postimestarin lisäksi Laajavuorentie 6:n 40 asuntoa TA-Asumisoikeus Oy:lle ja Vehkakatu 12:n 43 asuntoa TA-Yhtymä Oy:lle. Laajavuorentie 6 ja Vehkakatu 12 valmistuvat vuonna 2015. Kun Savelan rakentaminen on saatu päätökseen, korttelissa on kaiken kaikkiaan noin 350 asuntoa.

Savela sijaitsee 2,5 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Alueen palvelut ovat toimivat, ja sen lähellä sijaitsee paljon suuria työpaikkoja.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, puh. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.