c

Skanska rakentaa Valtatien 8 Raisio−Nousiainen-tieosuuden moottoritieksi

Lehdistötiedotteet 7.2.2014 14.05 CET

Skanska ja Liikennevirasto ovat solmineet sopimuksen Valtatie 8 Raisio−Nousiainen-tieosuuden parantamisesta moottoritieksi. Sopimuksen arvo on noin 45 miljoonaa euroa, ja hanke valmistuu vuoden 2016 loppupuolella.

Sopimuksen kattama tieosuus ulottuu Raision Marjamäen eritasoliittymästä noin 2 kilometriä Maskun eritasoliittymän pohjoispuolelle. Urakkasopimukseen kuuluvat tien toteutus kokonaisuudessaan sekä meluaitojen ja paalulaattojen suunnittelu ja toteutus.

Hankkeeseen sisältyy noin 9 kilometriä valtatietä, josta 4 km on uuden moottoritien rakentamista ja 5 km moottoritien toisen ajoradan rakentamista nykyisen tien rinnalle. Uusia siltoja rakennetaan tieosuudelle 16 kappaletta.

Rakennustyöt aloitetaan heti maanantaina 10.2.2014, ja varsinainen urakka-aika päättyy lokakuun lopussa 2016.

Hankkeen tavoitteena on parantaa tieosuuden liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta sekä suojata alueella sijaitsevat Maskun kunnan pohjavedenottamot.

”Urakan suoranainen työllistävä vaikutus on merkittävä: 150 miestyövuotta kolmen vuoden ajan”, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Kari Partiainen.

”Rakentaminen etenee yhtä aikaa monessa eri paikassa: esimerkiksi sillat tullaan toteuttamaan siten, että niitä on työn alla noin 6−7 kappaletta kerrallaan”, kertoo Skanska Infran projektijohtaja Janne Tikkamäki.

Turun ja Porin välinen 135 kilometrin osuus valtatie 8:sta on Lounais-Suomen merkittävä liikenneväylä. Liikenneviraston Turku−Pori-hankkeessa on kolme pääosiota: Raision ja Nousiaisten väli, Nousiaisten ja Rauman väli sekä Porin osuus. Hankkeen kokonaisarvo on noin 102,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Liikennevirasto, Hankkeet-toimiala, Projektien toteutus -osaston projektipäällikkö Kari Partiainen, puh. 029 534 3580, Contact

Skanska Infra Oy, projektijohtaja Janne Tikkamäki, puh. 0400 712 304, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.