c

Skanska rakentaa hyvinvointineuvolan ja laajentaa Kaunismäen päiväkotia Mäntsälässä

Lehdistötiedotteet 6.8.2013 10.50 CET

Skanska ja Mäntsälän kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kaunismäen päiväkodin laajennuksesta sekä hyvinvointineuvolan suunnittelusta ja rakentamisesta.

”Mäntsälän keskustan alueella ei nykyisellään ole riittävästi päivähoitopaikkoja, joten Kaunismäen päiväkodin laajennus tulee tarpeeseen. Kaunismäki sijaitsee asuinalueen keskellä, ja sinne on erinomaiset liikenneyhteydet”, sanoo Mäntsälän kunnan tekninen johtaja Hannu Seppälä

Päiväkodin laajennukseen toteutetaan neljä lasten kotialuetta asianmukaisine tiloineen. Lisäksi rakennukseen tulee uusi keittiö, henkilökunnan työ- ja neuvotteluhuoneita sekä tarvittavat huoltotilat. Nykyisen päiväkodin ja sen laajennuksen väliin tehdään ruokailutila lapsille.

Hyvinvointineuvolaan saadaan nykyaikaiset tilat lääkäreille, terveydenhoitajille sekä kodinhoitajalle ja perhetyöntekijälle eli yhteensä 18 työntekijälle.

”Molempien rakennusten energiataloudellisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Energiatehokkuustavoite on luokka B, mikä tarkoittaa, että energiankulutus päiväkodissa on 141−180 ja hyvinvointineuvolassa 161−200 kilowattituntia bruttoneliömetriä kohtaan vuodessa”, jatkaa Seppälä.

Hankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on 4,1 miljoonaa euroa. ”Rakennustyöt ovat käynnissä, ja urakka valmistuu heinäkuussa 2014”, kertoo aluepäällikkö Ilkka Halinen Skanskalta.

 

Lisätietoja:

Mäntsälän kunta, tekninen johtaja Hannu Seppälä, puh. 040 314 5934, Contact

Mäntsälän kunta, varhaiskasvatuspäällikkö Erja Sihlman, puh. 040 314 5734, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, aluepäällikkö Ilkka Halinen, puh. 0400 596 005, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.