c

Kuntalaiset esittivät selkeät toiveet Rauman uudesta kauppakeskuksesta

Lehdistötiedotteet 27.8.2013 8.20 CET

Kuntalaiset toivovat Rauman keskustaan rakennettavan kauppakeskuksen istuvan hyvin ympäristöönsä. Palveluiksi kauppakeskukseen kaivataan eniten vaate- ja kenkäliikkeitä sekä kahviloita.

Skanska teki 24.5.–12.6.2013 kuntalaisille kyselyn, johon vastasi yhteensä 466 Raumalla tai sen ympäristössä asuvaa ihmistä. Kyselyssä kartoitettiin kuntalaisten ajatuksia kauppakeskuksen ulkonäöstä, palveluista ja autopaikoituksesta.

Kauppakeskuksen sisätilojen tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nousivat valoisuus ja väljyys. Ulkotilojen suunnittelulta kaivataan sitä, että kauppakeskus istuisi hyvin ympäristöönsä.

”Ihmisille on selvästi tärkeää, että kauppakeskuksen ulkoasussa hyödynnetään luonnonmukaisia materiaaleja. Etenkin puun käyttöä toivottiin avoimissa vastauksissa. Tähän tullaan varmasti kiinnittämään huomiota, kun istumme kaupungin ja muiden osallisten kanssa alas suunnittelemaan kauppakeskuksen lopullista ulkoasua”, kertoo Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen.

Palveluista vaate- ja kenkäliikkeet tärkeimpiä

Kuntalaisilta kysyttiin, mitä tuotteita tai palveluita he toivoisivat eniten kauppakeskukseen. Selvästi tärkeimmiksi vastauksissa nousivat vaate- ja kenkäliikkeet sekä kahvilat.

”Saimme nyt vahvistuksen kuntalaisten ajatuksista, mitä brändejä ja liikkeitä Rauman alueelta puuttuu. Tavoitteenamme on pystyä täydentämään alueen tarjontaa ja tuoda keskustaan lisää eloa ja ostovoimaa”, Pölönen sanoo.

”On hienoa, että hanketta on päästy koko prosessin ajan kommentoimaan näin laajasti ja ihmiset ovat olleet aktiivisia. Suunnittelu on edennyt hyvässä yhteishengessä, ja suunnitelmaan on tehty toimivia viilauksia. Tästä on hyvä jatkaa”, Rauman apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto sanoo.

Kyselyn yhteydessä järjestettiin myös kauppakeskuksen nimikilpailu. Ehdotuksia tuli runsaat 200. Päätös nimestä tehdään sen jälkeen, kun kauppakeskuksen kaavaprosessi on saatettu loppuun.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jari Pölönen, Contact, 0400 787 376

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Pertti Ettanen, Contact, 040 739 0526

Rauman kaupunki, apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto, Contact, 044 534 3001

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.