c

Skanska rakentaa Varkauteen 46 vuokra-asuntoa

Lehdistötiedotteet 24.3.2014 11.20 CET

Skanska toteuttaa Wartalo Kodit Oy 46 senioriasuntoa kaupungin keskustaan. Laivalinnankatu 9-11:n rakentaminen käynnistyy heti, ja asunnot valmistuvat maaliskuussa 2015.

Nelikerroksisen rakennuksen asuinpinta-ala on yhteensä noin 2 100 neliömetriä. Asuntojen koko vaihtelee yhden huoneen ja tupakeittiön asunnoista kahden huoneen ja keittiön kokonaisuuksiin. Myös muutama kolmen huoneen ja keittiön huoneisto löytyy. Valikoimassa on eniten erikokoisia kaksioita.

”Tämä on toinen Wartalo Kotien rakennuttama senioritalo Varkauteen. Kun Varkaudessa on vilkasta kysyntää esteettömille senioriasunnoille, on hienoa voida käynnistää kauan odotettu uusien asuntojen rakentaminen palvelujen äärelle keskustaan varkautelaisten tarpeisiin. On kulunut vuosia siitä, kun keskustaan on viimeksi noussut torninosturi osoittamaan uskoa tulevaisuuteen”, sanoo toimitusjohtaja Tuomo Väänänen Varkauden kaupungin omistamasta Wartalo Kodit Oy:stä.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 5,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Wartalo Kodit Oy, toimitusjohtaja Tuomo Väänänen, puh. 0400 837 270, tuomo.vaananen[at]wartalo.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Petri Laukkanen, puh. 050 400 3309, petri.laukkanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.Wartalo Kodit Oy on vuonna 1975 perustettu Varkauden kaupungin omistama yleishyödyllinen osakeyhtiö, joka omistaa, vuokraa, isännöi ja huoltaa yli 1400 asuntoa. Wartalo Kodit Oy on tarjonnut varkautelaisille asumispalveluja lähes 40 vuotta.