c

Skanska aloittaa uusien kotien rakentamisen Postimestariin Jyväskylän Savelaan

Lehdistötiedotteet 25.10.2013 8.30 CET

Skanska aloittaa uuden asuintalon rakentamisen Jyväskylän Savelassa. Kahdeksankerroksinen As. Oy Jyväskylän Postimestari on Skanskan vapaarahoitteinen asuntokohde, joka rakennetaan omalle tontille osoitteeseen Vehkakuja 16.

Havainnekuva Jyväskylän Postimestarista

Yksiportaisessa Postimestarissa on 47 asuntoa, jotka ovat kompakteja yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntokoot vaihtelevat 39 ja 66,5 neliön välillä. Suurin osa asunnoista on kulmahuoneistoja, joten luonnonvaloa ja näkymiä on moneen suuntaan. Huoneistoissa on lasitetut parvekkeet ja saunat, tosin muutama yksiö on saunaton. Autopaikkoja yhtiössä on yhteensä 51. Talon arvioitu valmistumisaika on marraskuussa 2014.

Skanskalla on samassa korttelissa viereisillä tonteilla rakenteilla myös vapaarahoitteinen asuntoyhtiö As. Oy Jyväskylän Postiwankkuri sekä TA Laajavuorentien 8 -niminen talo, jossa on asumisoikeusasuntoja. Postiwankkurin uudet kodit valmistuvat marraskuussa 2013 ja Laajavuorentie 8:n kodit tammikuun lopussa 2014.

Postiwankkuri on nelikerroksinen, 2-portainen hissillinen kerrostalo, johon tulee 32 kotia. Asuntojen koot vaihtelevat 45 neliömetrin kaksiosta lähes 83 neliömetrin kokoisiin kolmioihin. Laajavuorentie 8 on samoin nelikerroksinen talo, johon tulee 33 asumisoikeusasuntoa.

Skanska on ollut alusta lähtien rakentamassa 2,5 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsevaa Savelan asuinaluetta: alueen toteuttaminen aloitettiin vuonna 2010, ja alueelle muodostuu kaiken kaikkiaan kymmenen asuintalon kokonaisuus arviolta vuoteen 2016 mennessä. Kortteli koostuu nelikerroksisista lamellitaloista sekä 8-kerroksisista pistetaloista, joihin tulee kaikkiaan noin 350 asuntoa.

”Savelassa on onnistunut kokonaisuus vapaarahoitteista asuntotuotantoa ja asumisoikeusasuntoja. Alueen palvelut ovat toimivat, ja sen lähellä sijaitsee paljon suuria työpaikkoja, kuten keskussairaala, ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto”, sanoo Skanska Talonrakennuksen aluejohtaja Jorma Mustakangas. ”Lisäksi alueella on hyvät ulkoilumaastot, ja vieressä on monipuolisia urheilupalveluja, kuten Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori ja Hipposhalli.”

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jorma Mustakangas, puh. 0400 672 617, Contact

Skanska Kodit, asuntomyyjä Tuija Lundberg, puh. 040 520 5779, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.