c

Skanskan toteuttaman maamerkkitalon tekijöille ruusuja Helsingin rakennuslautakunnalta

Lehdistötiedotteet 21.1.2014 11.15 CET

Helsingin kaupungin rakennuslautakunta on 21.1.2014 myöntänyt Rakentamisen Ruusun Skanskan rakentaman Harjannetie 44 -asuntokohteen pääsuunnittelijalle ja rakennuttajan projektipäällikölle. Kohteen rakennuttaja on Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT.

Harjannetie 44. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle ATT:lle Viikinmäkeen rakennetussa Harjannetie 44:ssä on 90 kaupungin vuokra-asuntoa. Rakennuttajan projektipäällikkönä toimi Klaus Hamström. Rakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti SAFA Kristiina Hannunkari Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:stä.

Rakennukselle antavat ilmettä tontin ja rakennuksen huomattavat korkeuserot, näyttävät arkkitehtoniset muodot ja raikkaiden värien käyttö. Kohteeseen on jo käynyt tutustumassa ulkomaisia arkkitehtiryhmiä.

Hannunkari ja Hamström saivat rakennuslautakunnalta kiitosta mielenkiintoisesta ja korkealaatuisesta asuntosuunnittelusta sekä tinkimättömän jämäkästä vuokra-asuntojen rakennuttamisesta.

Asunnot täyttyivät heti valmistuttuaan

”Skanskalla oli paikalla hyvä organisaatio. Työmaan johto ja muut toimijat olivat perehtyneet asiaan hyvin, ja työmaalla vallitsi koko ajan hyvä henki. Lisätöiden määräkin oli varsin vähäinen”, kertoo projektipäällikkö Hamström yhteistyöstä Skanskan kanssa.

Harjannetie 44:ästä haki asuntoa yli tuhat ihmistä. ”Asukkaat saivat todella laadukkaat kodit, eivätkä nämä vuokra-asunnot kalpene vertailussa omistusasuntoihin nähden. Harjannetie 44:ssä on käytetty laadukkaita materiaaleja, varustelutaso on hyvä ja mitoitukset ovat väljiä”, Hamström jatkaa.  

Harjannetie 44:n työpäällikkö Risto Mäkinen Skanskalta kertoo, että rakentaminen ei ollut helppoa, sillä tontilla oli paitsi savipohja, myös kalliojyrkänne. ”Myös tontin sijainti aiheutti haasteita esimerkiksi valumavesien takia. Itse rakennuksen osalta katon muoto ja yläkerran terassit antoivat positiivisen lisämausteen rakentamiseen”, Mäkinen arvioi. 

Rakentamisen Ruusuja jaettu vuodesta 1995

Rakentamisen Ruusu on Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan vuosittain antama tunnustus laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä. Rakentamisen Ruusun avulla rakennuslautakunta ja Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto nostavat esille kohteita ja henkilöitä, jotka ovat edistäneet rakentamisen kulttuuria.

Ruusulla palkitaan sellaista rakennettua ympäristöä toteuttavaa tai kuvaavaa työtä, joka jää historiaan, sekä kohteita, henkilöitä ja työn tuloksia, joista muistetaan lämmöllä tai kiittäen. Tunnustusta jaetaan rakennuksille, korjauksille, selvityksille ja suunnitelmille. Myös ura, elämäntyö tai hedelmällinen yhteistyö voidaan palkita. 


Lisätietoja

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Risto Mäkinen, puh. 040 551 7251, Contact
Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto, arkkitehti Salla Mustonen, puh. 040 6758 622, Contact


Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.