c

Skanska ja Arina toteuttavat Oulun keskustaan kaupungin vetovoimaisuutta lisäävän Kauppakeskus Valkean

Lehdistötiedotteet 6.5.2014 13.49 CET

Skanska Talonrakennus Oy ja Osuuskauppa Arina ovat allekirjoittaneet urakkasopimukset kerrosalaltaan 37 150 bruttoneliömetrin kokoisen kauppakeskus- ja asuntokokonaisuuden toteuttamisesta Oulun keskustaan.

Havainnekuva Kauppakeskus Valkeasta

Kauppakeskus toteutetaan Oulun ydinkeskustaan Galleria- ja Kauppuri-kortteleihin. Kauppakeskus Valkea muodostaa monipuolisen muodin ja palvelujen sisäkaupunkitilan, joka sisältää muun muassa Sokos-tavaratalon, runsaasti merkkiliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita sekä Sokos Herkku -ruokakaupan. Kyse on kokonaisuutena yli 100 miljoonan euron investoinneista. Skanskan urakkasopimusten arvo hankkeessa on noin 42 miljoonaa euroa.

Skanskan ja Arinan sopimukset sisältävät uuden kauppakeskuksen rakentamisen, nykyisen kauppakeskusosan tilojen saneerauksen sekä osien yhdistävän kävelykatuosuuden toteuttamisen. Kävelykatuosuus on suunniteltu toteutettavaksi katettuna ja ympärivuotisesti lämpimänä julkisena tilana, mikä on ainutlaatuista pohjoisissa olosuhteissa.

”Oulun kaupungin pitkäaikaisena tavoitteena on keskustan elinvoimaisuuden, vetovoimaisuuden ja viihtyvyyden lisääminen. Kuluttajaosuuskuntana Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä pohjoissuomalaisille kotitalouksille. Tämä kokonaisuus on sekä kaupungin tavoitteen että kuluttajaosuuskunnan tehtävän mukainen”, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

Lisäksi Skanska toteuttaa 66 arvoasuntoa kauppakeskuksen päälle rakennettavaan 7-kerroksiseen rakennukseen. Ylimmät asunnot sijaitsevat maantasosta laskettuna 12. kerroksessa. Tästä Oulun ydinkeskustan korkeimmasta asuinrakennuksesta on upeat näkymät yli kaupungin.

Asuntojen koot vaihtelevat aina yksiöistä viiden huoneen ja keittiön asuntoihin, ja niiden koot ovat 34 ja 137,5neliömetrin välillä. Kauppakeskuksen katolle toteutetaan myös asukkaiden käyttöön tuleva suojaisa ja hyvin varusteltu piha, jossa on muun muassa puttiviheriö golfin harrastajille. Asukkaille toteutetaan lämmin sisäkulkuyhteys kauppakeskukseen.

”Kokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden asua aivan palvelujen ytimessä. Asuntoja on toteutettu kauppakeskusten yhteyteen aikaisemmin muualla Suomessa, mutta Oulussa tällainen ratkaisu on ensimmäinen laatuaan”, kertoo aluejohtaja Sakari Jämsä Skanska Talonrakennuksesta.

Kauppakeskuksen rakentaminen on käynnistetty, ja se on tarkoitus avata keväällä 2016. Myös asunnot valmistuvat samaan aikaan.

”Olemme tehneet Arinan kanssa yhteistyötä pitkään, ja olemme erittäin iloisia siitä, että työ jatkuu ainutlaatuisen hankkeen merkeissä. On hienoa olla mukana tekemässä Oulun keskustasta entistäkin paremmin oululaisia sekä työ- ja vapaa-ajan matkailijoita palvelevaa kokonaisuutta”, jatkaa Jämsä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Sakari Jämsä, puh. 040 835 1330, sakari.jamsa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, puh. 050 539 8807, veli-matti.puutio[at]sok.fi

Osuuskauppa Arina, markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen, puh. 050 430 1747, pasi.ruuskanen[at]sok.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Osuuskauppa Arina on Pohjois-Suomen laajimmin omistettu yritys, omistajina yli 150 000 kotitaloutta. Arinan yli 2500 työntekijää tarjoavat market- ja erikoisliikekaupan, liikennemyymälä- ja polttoainekaupan sekä matkailu- ja ravitsemuskaupan palveluja 165 toimipaikassa Pohjois-Suomessa. Arinan omistajat saavat palveluja käyttämällä yli 800 euron omistajahyödyt taloutta kohden vuodessa. Arina arvioi, että Kauppakeskus Valkean palveluja käyttää yli 100 000 eli 2/3 Arinan omistajatalouksista.