c

S-ryhmän logistiikkakeskuksen viimeisten vaiheiden urakkasopimukset allekirjoitettiin

Lehdistötiedotteet 27.6.2014 8.00 CET

Skanska, Lemminkäinen ja SOK ovat allekirjoittaneet S-ryhmän Sipoon Bastukärrissä sijaitsevan uuden päivittäistavaroiden logistiikkakeskuksen kolmen viimeisen vaiheen urakkasopimukset. Skanskan ja Lemminkäisen muodostama työyhteenliittymä Freeway rakentaa logistiikkakeskuksen, joka otetaan kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2018.

Sipoon bastukärrin logistiikkakeskuksen työmaa näytti tältä toukokuussa 2014.

Logistiikkakeskuksen 3., 4. ja 5. vaiheista solmittujen urakkasopimusten yhteenlaskettu arvo on noin 148 miljoonaa euroa. Tästä Skanskan osuus on noin 74 miljoonaa euroa. Hankkeen 3. ja 4. vaihe kattavat päivittäistavaroiden kylmävarastot ja 5. vaihe pakkasvaraston.

”Uusi logistiikkakeskus on hyvin merkittävä S-ryhmän päivittäistavarakaupalle, sillä keskus on teknologialtaan ja it-ratkaisuiltaan Euroopan moderneimpia. Uudet ratkaisut parantavat päivittäistavarakaupan tehokkuuttamme ja hintakilpailukykyämme yhä kansainvälisemmillä markkinoilla. Samalla ne myös keventävät logistiikka-alan työtehtäviä ja edistävät työhyvinvointia”, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto kertoo.

Keskus on myös hyvin ympäristötehokas. Se hyödyntää suuressa mittakaavassa maalämpöä lämmitys- ja jäähdytysenergiana. Logistiikkakeskukselle haetaan BREEAM-ympäristöluokitusta.

”Projektin kaksi ensimmäistä vaihetta ovat edenneet suunnitelmien mukaan. Näissä vaiheissa runkoasennukset ja vesikatot ovat lähes valmiit, ja seuraavaksi jatkamme rakennuksen sisävaiheen töillä”, kertoo aluejohtaja Vesa Tähti Skanskan Etelä-Suomen toimitilarakentamisyksiköstä.

Logistiikkakeskus on tällä hetkellä yksi suurimmista rakennusprojekteista Suomessa. Sen pinta-alaksi tulee noin 189 000 bruttoneliömetriä ja tilavuudeksi noin 3 400 000 kuutiometriä. Kun työmaan kiertää ympäri, matkaa kertyy noin kaksi kilometriä. ”Vastaavalla työnjohdolla on käytössä autoja työmaalla liikkumista varten, sillä käveleminen veisi yksinkertaisesti liian kauan aikaa”, sanoo Tähti.

Työmaan miesvahvuus vaihtelee, mutta enimmillään se on noin 500 henkilöä. Lisäksi logistiikan automaatiojärjestelmää rakentaa 200 henkilöä. ”Kaiken kaikkiaan projekti luo työtä suoraan ja epäsuorasti arviolta noin 4 500 miestyövuotta koko suunnittelu- ja rakennusvaiheen aikana”, jatkaa Tähti.

Bastukärrin logistiikkakeskuksen rakentaminen alkoi kesäkuussa 2013. Skanska ja Lemminkäinen osallistuvat työyhteenliittymä Freewayhin tasaosuuksilla.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Vesa Tähti, puh. 040 501 6246, vesa.tahti[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Lemminkäinen Oyj, Suomen talonrakentamisen liiketoimintasegmentin johtaja Casimir Lindholm, puh. 02071 56198, casimir.lindholm[at]lemminkainen.com

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen, puh. 010 76 82142, janne.rytkonen[at]sok.fi 

Skanskan peruskuvaus: Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli lähes 16 miljardia euroa.

Lemminkäisen peruskuvaus: Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa toimivia, turvallisia ja terveellisiä olosuhteita asumiseen, työntekoon ja liikkumiseen. Markkina-alueemme on Pohjois-Eurooppa, ja palveluksessamme on noin 5 700 ammattilaista. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli noin 2,0 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.