c

Skanska jatkaa vuokra-asuntojen rakentamista Varmalle Helsingin Arabianrantaan

Lehdistötiedotteet 17.3.2014 11.10 CET

Skanska ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ovat allekirjoittaneet sopimuksen 65 vuokra-asunnon rakentamisesta Arabianrantaan.

As. Oy Arabiankatu 8:aan tulee vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja kolmeentoista kerrokseen. Asunnoista enin osa on yksiöitä ja kaksioita, mutta joukossa on myös perheasuntoja, joista suurimmat ovat kooltaan lähes sataneliöisiä. Rakennuksen laajuus on 6 430 bruttoneliömetriä. Rapattua julkisivua elävöittää graafinen betoni kahdessa ensimmäisessä kerroksessa. 

Asuntojen rakentaminen käynnistyy heti, ja ne valmistuvat vuosien 2015 ja 2016 vaihteessa. Asukkaiden autopaikat sijaitsevat jo aikaisemmin rakennetussa pysäköintitalossa Arabiaparkissa. Arabiankatu 8:aan on myös erinomaiset joukkoliikenneyhteydet, ja raitiovaunulinja 6 kulkee aivan rakennuksen vierestä.

”Rakennuksen sijainti tuo meille haasteita, koska ympäristö on jo täyteen rakennettu ja tilaa työmaaliikenteelle ja materiaalien varastoinnille on hyvin vähän. Arabianranta on meille kuitenkin erittäin tuttu ympäristö, jonne Skanska on toteuttanut vuosien varrella jo satoja asuntoja”, kertoo työpäällikkö Jouni Laukkarinen Skanskasta.

Skanskalla on parhaillaan rakenteilla Varmalle Arabianrannassa myös toinen asuntokohde, As. Oy Arabiankatu 4. Taloon tulee 145 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa ja kolme liiketilaa, ja se valmistuu keväällä 2015.

"Nyt käynnistyvä projekti on luonnollista jatkoa aiemmin Skanskan kanssa käynnistämällemme hankkeelle. Sijainti on haluttu hyvien yhteyksien vuoksi, ja Arabianranta kokonaisuudessaan on erittäin suosittu alue muun muassa hyvien ulkoilureittien ja palvelujensa ansiosta", toteaa rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo Varmasta.

”Olemme viime vuosina toteuttaneet useamman suuren rakennuskohteen Varmalle, ja on hienoa, että pitkäaikainen yhteistyömme saa jälleen jatkoa. Pääsemme toteuttamaan hienon maamerkin Arabianrantaan”, sanoo Skanska Talonrakennuksen aluejohtaja Ilpo Luhtala.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, Contact
Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo, puh. 010 244 6698, Contact


Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurin työeläkeyhtiö ja yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla lähes 870 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2013 Varman maksutulo oli 4,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 4,8 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli vuoden 2013 lopussa 37,7 miljardia euroa.