c

Skanska rakentaa Seinäjoen itäisen ohikulkutien Ilmajoelta Nurmoon

Lehdistötiedotteet 8.8.2013 10.30 CET

Skanska ja Liikennevirasto ovat solmineet sopimuksen Seinäjoen itäpuolelta kulkevan ohikulkutien rakentamisesta. Valtatiehen 19 kuuluva tieosuus ulottuu Ilmajoelta Nurmoon ja valmistuu vuoden 2016 loppupuolella.

Urakkasopimuksen arvo on noin 56 miljoonaa euroa, ja siihen kuuluvat sekä tien suunnittelu että toteutus kokonaisuudessaan. Urakkasopimukseen sisältyy noin 16 kilometriä valtatietä sekä 17 siltaa, joista yksi ylittää Seinäjoen.  Lisäksi yksi silloista ylittää Tampere−Seinäjoki-radan ja yksi Haapamäen radan, jota käytetään lähinnä rahtiliikenteeseen. 

Nykyisellään VT19 kulkee Seinäjoen keskustan läpi. ”Liikenteen ruuhkautuminen keskusta-alueella heikentää liikenneturvallisuutta ja keskustan viihtyisyyttä. Uusi tielinjaus erottaa toisistaan paikallisen ja pitkän matkan liikenteen. Tulevan ohikulkutien liikenneturvallisuus tulee olemaan erittäin hyvä keskikaiteen ja eritasoliittymien ansiosta”, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Ari Mäkelä.

Rakennustyöt aloitetaan elokuussa 2013 ja urakka-aika päättyy marraskuun lopussa 2016. ”Ohikulkutie otetaan käyttöön kahdessa vaiheessa: Ensimmäisenä avataan liikenteelle tieosuus VT19−VT18 Seinäjoen lentoaseman seudulta Kuortaneen tielle vuonna 2015, ja koko urakkaan kuuluvan tieosuuden tulee olla auki liikenteelle syyskuun lopussa 2016. Tämän jälkeen tieosuudella tehdään vielä viimeistelytöitä”, sanoo Mäkelä.

”Rakentaminen etenee yhtä aikaa monessa eri paikassa: esimerkiksi sillat tullaan toteuttamaan siten, että niitä on työn alla noin 6−7 kappaletta kerrallaan”, kertoo Skanska Infran projektipäällikkö Sami Immonen.

Urakan työllistävä vaikutus on merkittävä. ”Enimmillään hankkeen työmaiden miesvahvuus tulee olemaan noin 200 henkilöä”, jatkaa Immonen.

 

Lisätietoja:

Liikennevirasto, Hankkeet-toimiala, Projektien toteutus -osaston projektipäällikkö Ari Mäkelä, puh. 040 847 8192, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.