c

Viestikatu 7 -kiinteistölle kultatason LEED®-sertifikaatti

Lehdistötiedotteet 12.8.2013 12.00 CET

Technopoliksen Viestikatu 7 -kiinteistölle on myönnetty kultatason LEED®-sertifikaatti ensimmäisenä Kuopiossa. Technopoliksen omistama ja Skanska Talonrakennus Oy:n urakoima kiinteistö pärjäsi sertifioinnissa erityisen hyvin kestävän maankäytön osa-alueessa.

Viestikatu 7 sijaitsee olemassa olevan kaupunkirakenteen keskellä lähellä palveluita ja hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä. Pihalle toteutettiin myös vähäpäästöisille ajoneuvoille osoitettuja paikkoja, ja tontille jäi rakentamisen jälkeenkin riittävästi viheralueita.

”Viestikatu 7 on hankkeena loistava esimerkki siitä, miten hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella sekä ennen kaikkea yhteistyöllä ja yhteisellä tahtotilalla saavutetaan onnistumisia”, Skanska Talonrakennus Oy:n itäisen alueyksikön aluejohtaja Tarmo Stjerna sanoo.

”Olemme edelläkävijä Kuopiossa, sillä muita toimistotaloja ei ole LEED-luokiteltu. Tämä luokitus auttaa hallitsemaan kohteemme ekologista jalanjälkeä ja ylläpitokustannuksia sen pitkän elinkaaren aikana”, kertoo Technopoliksen ympäristö- ja yhteiskuntavastuupäällikkö Virve Valonen.      

LEED-pisteitä kohde sai myös vettä säästävistä vesikalusteista sekä mahdollisuudesta yksilölliseen lämpötilansäätöön. Hyvien sisäolosuhteiden suunnittelu ja epäpuhtauksien vähentäminen muun muassa riittävillä sisäänkäyntijärjestelyillä edistivät osaltaan korkean luokitustason saavuttamista. Työmaan pisteitä nostivat muun muassa rakennusjätteiden kierrätys ja hyötykäyttö sekä puhtaudenhallinta.

Viestikatu 7 -kiinteistön rakentaminen alkoi maaliskuussa 2012, ja se valmistui tammikuun 2013 lopulla. Kohde on pinta-alaltaan noin 12 000 bruttoneliömetriä ja tilavuudeltaan noin 46 000 kuutiometriä. Kiinteistön sertifiointiprosessista vastasi Green Building Partners Oy.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus. Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kuudessa eri kategoriassa useilla eri kriteereillä. Arvioinnin tekee puolueeton kolmas osapuoli, Green Building Certification Institute, joka toimii U.S. Green Building Councilin alaisuudessa.

 

Lisätietoja: 

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Tarmo Stjerna, puh. 040 594 7233, Contact 

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, Contact

Technopolis Oyj, ympäristö- ja yhteiskuntavastuupäällikkö Virve Valonen, puh. 050 467 6014, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.


Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille joustavat toimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 23 000 ihmistä ja lähes 1 400 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä, Virossa ja Liettuassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 107,3 miljoonaa euroa ja käyttökate 55,8 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.