c

Skanska rakentaa jälleen uusia energiatehokkaita senioriasuntoja Oulun Alppilaan

Lehdistötiedotteet 2.4.2014 7.45 CET

Skanska on käynnistänyt 46 huoneiston rakentamisen Oulun Alppilaan. Hankkeen tilaaja on KOy Oulun Seudun Seniori.

Havainnekuva Alppilan Tuuliasta

KOy Oulun Alppilan Tuulia on jo 21. Skanskan rakentama hanke Alppilan alueella, ja se valmistuu helmikuussa 2015.

Skanskalla on samaan aikaan rakenteilla TA:lle Alppilaan myös toinen rakennuskohde: syksyllä 2013 aloitettu KOy Oulun Betonimiehenkatu 19 on jo harjakorkeudessa ja valmistuu syyskuussa 2014. Edellinen kohde samalle rakennuttajalle, 92 senioriasunnon kokonaisuus KOy Oulun Muottikatu 6 ja 8, valmistui lokakuussa 2013.

KOy Alppilan Tuulia on nelikerroksinen, kuten rakenteilla oleva Betonimiehenkatu 19:kin.

Hankkeissa Skanska ja TA käyttävät hyödyksi yhteistyössä kehittämiään energiatehokkaampia ratkaisuja lämmön tuottamiseen.

”Kaukolämmön ohella Tuuliassa hyödynnetään aurinkolämpöä sekä maalämpöä ja -viilennystä. Esimerkiksi vesikatolle asennetaan aurinkokeräimiä, joista saatava lämpö hyödynnetään käyttöveden ja rakennuksen lämmityksessä. Ilmanvaihdossa raitisilma esilämmitetään lämmityskaudella tai esiviilennetään porakaivojen avulla. Näin lämmön talteenoton vuosihyötysuhde saadaan myös korkeaksi”, kertoo rakennuspäällikkö Esa Perätalo Skanskasta. Samanlaisia energiaratkaisuja on käytössä jo Muottikadun kokonaisuudessa.

Skanska on ollut mukana Alppilan uuden asuinalueen suunnittelussa jo maanhankinnasta ja kaavoittamisesta lähtien. Rakentaminen aloitettiin vuonna 2006. Yhdessä Oulun kaupungin kanssa järjestettiin myös arkkitehtikilpailu, jonka voitti oululainen arkkitehtitoimisto Laatio Oy. Kaikkiaan Skanska on tähän mennessä rakentanut Alppilaan yli 900 asuntoa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Esa Perätalo, puh. 0400 921 267, esa.peratalo[at]skanska.fi
Skanska Kodit, aluejohtaja Mikko Herva, puh. 040 558 6580, mikko.herva[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

TA-Rakennuttaja Oy, aluejohtaja Jouko Knuutinen, puh. 0400 572 518, jouko.knuutinen[at]ta.fi


Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.