c

Skanska on myynyt Suomen pääkonttorinsa Union Investmentille

Lehdistötiedotteet 21.8.2013 13.35 CET

Skanska Commercial Development Finland on myynyt Helsingin Ruskeasuolla sijaitsevan toimistotalonsa institutionaalisille sijoittajille suunnatulle avoimelle kiinteistörahastolle, jonka omistaa sijoitusyhtiö Union Investment. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Hampurissa Saksassa. Kauppahinta on noin 32 miljoonaa euroa.

P:\Viestinta\KuvaArkisto_Ja_MediaBank\Referenssikuvat\Toimistot\Hki_ManskunRasti\Skanskatalo_kesä_2013_lowres

Toimistotalo on osa Manskun Rasti -toimistokokonaisuutta, ja siellä sijaitsee Skanskan päätoimipiste Suomessa. ”Olemme iloisia siitä, että modernit ja ympäristötehokkaat, platinatason LEED-ympäristösertifikaatin saaneet toimitilat kiinnostavat sijoittajia. Manskun Rastin projekti koostuu neljästä rakennuksesta, ja tämä ensimmäisenä valmistuneen rakennuksen myynti vahvistaa paikan houkuttelevuutta”, sanoo Jorma Lehtonen, Skanska Commercial Development Finlandin toimitusjohtaja.

Skanskataloksi kutsuttu toimistotalo on kooltaan noin 9 000 kerrosneliömetriä, ja tilat on kokonaisuudessaan vuokrattu Skanskalle. Mannerheimintien ja Hakamäentien kulmassa sijaitseva kahdeksankerroksinen kiinteistö valmistui alkuvuodesta 2012. 

”Skanskan toimistotalo on hyvä esimerkki laatua painottavasta investointitavastamme. Työskenneltyämme vahvojen kumppaniyritysten kuten Skanskan kanssa olemme tyytyväisiä siihen, että olemme voineet hankkia Helsingistä erinomaisen, kansainvälistä huomiota herättäneen kiinteistösijoitussalkun vain muutaman vuoden kuluessa”, sanoo Hampurissa päätoimipaikkaansa pitävän Union Investment Real Estate GmbH:n Euroopan investoinneista vastaava johtaja Philip La Pierre.

Kiinteistö sai LEED®-ympäristöluokituksen platina- eli korkeimman tason sertifikaatin tammikuussa 2013. LEED-sertifiointi on arviointimenetelmä, joka edistää rakentamisen kestäviä ratkaisuja käyttäjien ja ympäristön hyvinvoinnin näkökulmasta.

Skanskatalolle myönnettiin platinatason LEED-sertifikaatti ennen kaikkea rakennuksen energiatehokkuuden ansiosta. Skanskatalon laskennallinen kokonaisenergiankulutus on 75 kWh / m² / vuosi. Energiankäyttöä tehostavat uudenlainen ilmanvaihtojärjestelmä sekä esimerkiksi ilmanvaihdon ja valaistuksen ohjaaminen läsnäolotunnisteilla. Myös erityisesti vedenkäytön tehokkuus sekä hyvät joukkoliikenneyhteydet vaikuttivat korkeimman tason sertifikaatin saamiseen.

Skanskatalon rakennus toteutettiin ensimmäisenä Manskun Rastin neljän rakennuksen toimistokeskittymään, johon Skanska on toteuttanut tähän mennessä kaksi toimistotaloa, Kathyn ja Neptunin. Manskun Rastin seuraavat kaksi taloa tulevat olemaan nimeltään Talisman ja Lilly. Myös talojen nimillä on yhteinen tarina, sillä rakennukset on nimetty C.G.E. Mannerheimin hevosten mukaan.

 

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, toimitusjohtaja Jorma Lehtonen, puh. 0500 708 222, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Union Investment Real Estate GmbH, kiinteistöjen markkinointi- ja viestintäjohtaja Fabian Hellbusch, puh. +49 40 34 919 4160, Contact

 

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä. Se toimii aloitteentekijänä, kehittäjänä ja sijoittajana toimitilaprojekteissa: toimistorakennuksissa sekä logistiikka- ja liiketiloissa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.

 

Union Investment on johtava kansainvälinen avoimiin kiinteistösijoitusrahastoihin erikoistunut sijoitusyhtiö, joka palvelee yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaita. Union Investmentillä on sijoituksia noin 22 miljardin euron arvosta seitsemässä eri kiinteistörahastossa. Union Investment -konserniin kuuluva, vuonna 1965 perustettu Hampurissa pääkonttoriaan pitävä Union Investment Real Estate GmbH on erikoistunut yksityisen sektorin kiinteistösijoituksiin. Sen sisaryhtiö Union Investment Institutional Property GmbH on puolestaan erikoistunut julkisen sektorin kiinteistösijoituksiin.

Union Investmentin avoimiin kiinteistösijoituksiin kuuluu noin 300 kiinteistöä ja rakennus- ja kehityshanketta Saksassa, muissa Euroopan maissa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Toimitilasijoittamisen alalla Union Investment toimii institutionaalisena sijoittajana, projektikehittäjänä ja vuokranantajana. Union Investment on ollut mukana kiinteistösijoitusliiketoiminnassa 45 vuotta ja toimii 26 maassa ympäri maailmaa. Sen kiinteistöomistuksista noin 60 % sijaitsee muualla kuin Saksassa.