c

Skanska sijoittui hyvin Nordic 260 Climate Disclosure Leadership -ilmastoindeksissä

Lehdistötiedotteet 8.10.2013 10.00 CET

Skanska on jälleen sijoittunut hyvin CDP-järjestön Nordic 260 Climate Disclosure Leadership -indeksissä (CDLI ). Skanska oli indeksin korkeimmalle sijoittunut Pohjoismaissa toimiva rakennusalan yritys, joka raportoi sekä suorat että epäsuorat hiilidioksidipäästönsä. Skanska on ollut indeksin korkeimmalle sijoittunut rakennusyritys Pohjoismaissa neljän viime vuoden ajan.

Saavutukset julkistettiin 7.10.2013 CDP Nordic 260 Climate Change Report 2013 -raportissa. Raportti seuraa, miten maailman suurimmat pörssiyhtiöt vastaavat toiminnallaan ilmastonmuutokseen.

Indeksiin valitaan ne pohjoismaisiin pörsseihin listatut yritykset, jotka julkistavat avoimimmin omaa toimintaansa koskevaa, ilmastonmuutokseen liittyvää tietoa, kuten hiilijalanjälkensä.  

Indeksin maksimipistemäärä on 100, ja Skanska sai 95 pistettä. Yritykset, jotka ovat saaneet huippupisteet, kertovat selkeästi siitä, miten niiden toiminta vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Yritysten pistemäärät viestitään eri kanavien kautta sijoittajille ja muille päätöksentekijöille, jotta he voivat arvioida yritysten valmiuksia reagoida markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin sekä päästösäädöksiin.

"Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, että olemme jälleen rakennusalan ykkösyritys CDP:n indeksissä. Kyseessä on yksi tämän alan tärkeimmistä kansainvälisistä  raporteista. Tämä osoittaa meille, että olemme oikealla tiellä. Mittaus ja päästöjen vähentäminen ovat osa ympäristötyötämme", sanoo Skanska Oy:n Sustainability Manager Kaisa Kekki.

CDP, joka tunnettiin aiemmin nimellä Carbon Disclosure Project, on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon organisaatio. Se tarjoaa yrityksille ja kaupungeille globaalin järjestelmän ympäristötiedon mittaamiseen, julkaisemiseen, hallintaan sekä jakamiseen. CDP tekee yhteistyötä liike-elämän toimijoiden kanssa. Sen tavoitteena on motivoida yrityksiä julkistamaan omia ympäristövaikutuksiaan sekä ryhtymään toimiin niiden vähentämiseksi. CDP:n raportti on toteutettu maailmanlaajuisesti vuodesta 2000 alkaen ja Pohjoismaissa vuodesta 2007.

 

Lisätietoja:

Skanska Oy, Sustainability Manager Kaisa Kekki, puh. 040 748 0954, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.