c

Härmälänrannan valoteos ilahduttaa ohikulkijoita

Lehdistötiedotteet 6.11.2014 14.00 CET

Härmälänrantaan on sijoitettu Tampereen Valoviikkojen innoittamana valoteos ilahduttamaan asuntorakennustyömaan ohikulkijoita.

Silja Selosen teoksen eläinhahmot erottuvat hyvin taustastaan hämärtyvässä illassa.

Alueen vanha savupiippu on valaistu alueen maamerkiksi, ja rakennustyömaiden ikkunoihin on tuotu valaistuja eläinhahmoja. Jänis, kettu, perhonen ja peura seikkailevat As. Oy Tampereen Härmälänrannan Lentolaiturin parvekkeilla ja vanhan Sisukeskuksen ikkunoissa. Teosten tekijä on kuvanveistäjä, maalarimestari Silja Selonen.

Valofigurit on aikanaan teetetty Skanskan rakentamaan Vantaan Martintorni -nimisen talon työmaalle, josta ne laitettiin kiertoon, kun talo valmistui. Selosen suunnittelemat erilliset eläinhahmot on valmistettu fluoresoivista levyistä, jotka valaistaan ultraviolettivalolla.

”Toivomme, että valofiguuriteos tuo iloa ohikulkijoille ja on virkistävä taide-elämys arjen keskellä. Tarkoituksenamme on luoda syksyiseen maisemaan yllättäviä valopilkkuja Valoviikkojen hengessä”, sanoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanska Kodeista.

Kun teos valmistui Vantaan Martintorniin, Silja Selonen kuvaili ajatuksiaan teoksen taustalla: ”Etsin teokseen inspiraatiota etenkin aluetta ympäröivästä luonnosta. Haluan tuoda äänettömästi liikkuvat metsän eläimet näkyville ja somistaa niillä ihmisen korkean ja kauniin pesän.”

Härmälänranta sijaitsee Pyhäjärven etelärannalla noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alueen suunnittelu alkoi vuonna 2006, ja tähän mennessä on valmistunut jo noin 500 uutta kotia. Härmälänranta elää asukkaidensa myötä ja kehittyy vähitellen kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille. Alueen valmistuttua siellä on noin 4 500 asukasta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.