c

Skanska rakentaa 67 asuntoa VAV:ille Vantaan Hämeenkylään

Lehdistötiedotteet 3.1.2014 8.00 CET

VAV Asunnot Oy ja Skanska allekirjoittivat 31.12.2013 urakkasopimuksen Vantaan Hämeenkylään valmistuvasta vuokratalokohteesta. Skanska tulee kohteen pääurakoitsijaksi sen alkuperäisen urakoitsijan Quattrorakennuksen mentyä konkurssiin.

Osoitteeseen Lehtikallio 2 rakennettavaan kokonaisuuteen kuuluu kaksi kerrostaloa ja yhteensä 67 vuokra-asuntoa.

Urakoitsijan vaihdoksesta huolimatta asunnot valmistuvat sovitussa aikataulussa vuoden 2015 alussa. Rakennustyöt Lehtikalliossa aloitettiin jo elokuussa 2013, mutta marraskuussa talon alkuperäinen pääurakoitsija Quattrorakennus Oy ajautui konkurssiin. Uudeksi rakentajaksi valikoitui nopealla aikataululla Skanska Talonrakennus Oy, joka jatkaa rakennustyötä niin, että talo valmistuu alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

”Olimme kesäkuussa järjestetyssä urakkakilpailussa kakkosena, joten olemme tyytyväisiä saatuamme tämän hankkeen. On hyvä, että asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti”, sanoo Skanska Talonrakennus Oy:n aluejohtaja Ilpo Luhtala.

”Kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille on Vantaalla suuri kysyntä, joten uusien talojen rakentaminen on meille tärkeää”, toteaa VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski. ”Siksi on hienoa, ettei Lehtikallio 2:n rakentaminen nyt viivästy, vaan uudet asunnot valmistuvat ajallaan.”

VAV ja Skanska ovat tehneet usein yhteistyötä erilaisissa rakennusprojekteissa. Tällä hetkellä Skanska rakentaa VAV:lle myös toista kerrostalokohdetta Hämevaaraan sekä palvelutaloa Simonkylään.

Lisätietoja:

VAV Asunnot Oy, toimitusjohtaja Teija Ojankoski, puh. 010 235 1468, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh.
040 572 1579, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet.
Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.



www.twitter.com/skanskafinland

VAV Asunnot Oy on Vantaan kaupungin kokonaan omistama yhtiö, joka rakennuttaa ja omistaa vuokra-asuntoja Vantaalla. VAV perustettiin vuonna 1986, kun kaupungin kokonaan omistamat vuokrataloyhtiöt fuusioitiin yhdeksi kokonaisuudeksi. VAV omistaa 10 000 vuokrakotia, joissa asuu joka kymmenes vantaalainen.

www.vav.fi