c

Tampereen Härmälänrannan rakennustyöt etenevät – seuraavaksi vuorossa purkutöitä

Lehdistötiedotteet 28.10.2014 11.30 CET

Rakennustyöt Tampereen Härmälänrannan alueella jatkuvat. Seuraavaksi on vuorossa asemakaava-alueen vanhojen tehdasrakennusten purku. Purkutyöt käynnistyvät 30.10.2014 ja jatkuvat noin vuoden verran.

Alueelta puretaan pääosa vanhoista tehdashalleista. Tulevaisuuden työpaikka- ja palvelukäyttöön jäävät edelleen 1930-luvulla valmistuneet Pääkonttori ja Lentokonetehdas. Myös ruokalarakennus jää toistaiseksi sijoilleen.

Rakennusten purku tapahtuu aidatulla ja valvotulla tehdasalueella, jolloin siitä on mahdollisimman vähän haittaa lähiympäristölle. Ympäristövaikutusten pienentämiseksi purettavia materiaaleja käytetään osittain hyödyksi jo samalla alueella.

Purkutöiden yhteydessä jatketaan Härmälänrannan maaperän puhdistustyötä. Purku- ja puhdistusvaihe kestää noin vuoden, jonka jälkeen alue on valmis uudisrakentamiseen ja vastaanottamaan alueelle uusia asukkaita.

Parhaillaan alueella on rakenteilla As. Oy Tampereen Härmälänrannan Lentolaituri, joka valmistuu keväällä 2015.

Härmälänranta elää asukkaidensa myötä ja kehittyy vähitellen kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.