c

Tuomas Särkilahti Skanska Oy:n toimitusjohtajaksi 1.7.2014 alkaen

Lehdistötiedotteet 14.5.2014 8.33 CET

Tuomas Särkilahti on nimitetty Skanska Oy:n toimitusjohtajaksi ja Skanska Suomi -liiketoimintayksikön johtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.7.2014.

Tuomas Särkilahti

Tällä hetkellä Tuomas Särkilahti toimii Skanska Oy:n varatoimitusjohtajana. Hän on ollut Skanskan palveluksessa 17 vuotta. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on työskennellyt muun muassa toimialajohtajana, aluejohtajana, tulosyksikön johtajana sekä hankinnan ja kehitystoiminnan parissa.

Särkilahti raportoi Skanska AB:n johtoryhmän jäsenelle ja Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Anders Danielssonille, joka vastaa Skanskan Pohjoismaissa toimivista rakentamisen yksiköistä.

”Muutaman viime vuoden aikana olemme palauttaneet Skanska Suomi -yksikön tuloskuntoon. Meidän on jatkossakin varmistettava, että perusasiat, joiden varaan rakennamme toimintamme, pysyvät hallinnassa. Haluan tehdä Skanskasta entistä vahvemman rakennusalan edelläkävijän Suomessa”, sanoo Särkilahti.

“Olen iloinen voidessani toivottaa Tuomaksen tervetulleeksi Skanska Suomen toimitusjohtajaksi. Hänen laaja kokemuksensa, kattavat rakennusalan verkostonsa sekä aktiivisuus työturvallisuuden, henkilöstön kehittämisen, ympäristötehokkuuden ja eettisyyden parissa varmistavat, että Skanska Suomen liiketoiminta kehittyy jatkossakin suotuisasti”, sanoo Johan Karlström, Skanska AB:n pääjohtaja.

Tuomas Särkilahti seuraa tehtävässä Kenneth Nilssonia, joka siirtyy uuteen tehtävään Skanska Ruotsi -liiketoimintayksikön operatiiviseksi johtajaksi (Chief Operating Officer) ja johtoryhmän jäseneksi 1.8.2014 alkaen. Nilsson raportoi Skanska Ruotsi -liiketoimintayksikön johtajalle Pierre Olofssonille.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli lähes 16 miljardia euroa.